Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dalslänningen går mot strömmen – öppnar ny lokalredaktion

Publicerad: 10 april 2015, 14:30

Dalslänningen

Samtidigt som det rapporteras om hur lokalredaktioner runt om i landet läggs ner öppnar Dalslänningen en ny lokalredaktion i Färgelanda.


Nu på tisdag slås dörrarna upp till den nya lokalredaktionen som tagit plats i Centrumhuset i Färgelanda. En strategiskt väl vald plats, i närheten av biblioteket och annan service. Dalslänningen säger att de vill vara offensiva och att satsningen är ett sätt att bidra till att "stärka Dalslandsandan och skriva om gemensamma Dalslandsfrågor likaväl som lokala ämnen".

På Dalslänningens hemsida kommenterar Thomas Wallin, ansvarig utgivare, det ovanliga i att i dagsläget öppna en lokalredaktion – när det vanliga snarare är att stänga dem:
"Att en tidning kan öppna en lokalredaktion 2015 hör absolut till ovanligheterna. Tyvärr är det snarast så att tidningar lagt ned lokalredaktioner under senare år. Något som i flera fall visat sig vara förödande för upplagan på en ort."

Tanken på en lokal redaktion har funnits länge och även om redaktionen inte alltid kommer att vara bemannad är förhoppningen att reporter Helena Lindgren ska bidra till en ökad närvaro och möjliggöra för en intensivare kontakt med läsarna. Med den nya lokalredaktionen stärker Dalslänningen sin bevakning och position ytterligare.

Dalslänningen ingår i NWT-koncernen och huvudredaktionen ligger i Bengtsfors.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.