Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Daniel Nyhlén stämmer redovisningsbyrå efter konflikt

Publicerad: 14 oktober 2015, 13:53

Daniel Nyhlén är vd för Improveme.se.

Improveme.se:s vd Daniel Nyhlén stämmer den förra redovisningsbyrån på 362 500 kronor. Bakgrunden är en konflikt med en av de andra delägarna. "Jag blev blåst" säger han.


Ämnen i artikeln:

Improveme.seMediebranschenDaniel NyhlénStämning

Kändisjournalisten Daniel Nyhlén driver sedan några år tillbaka livsstilssajten Improveme.se i bolaget Skönhetsportalen AB. En konflikt har blossat upp med en av de andra delägarna kring betalda fakturor som han säger sig inte ha godkänt. Därför väljer Daniel Nyhlén nu att gå till tingsrätten.

Men istället för att stämma sin partner riktar han udden mot redovisningsbyrån Catomi Consulting som skött utbetalningarna. Enligt stämningsansökan är det totalt 362 500 kronor som ska ha betalats ut från Improveme.se till delägarens privata bolag utan att vd:n Daniel Nyhlén attesterat fakturorna. Därmed anser han att de gjort sig skyldiga till avtalsbrott.
– De har gjort felaktiga och olagliga utbetalningar utan mitt medgivande. Det handlar om ganska stora belopp vilket har åsamkat oss skada. Vi är ett litet bolag, så det är klart att det blir kännbart när man märker fusk bakom ens rygg, säger han.

Hur uppdagades det?
– Jag var hos redovisningsbyrån och fick av en slump se en faktura som de inte ville att jag skulle se. Jag ifrågasatte den, och då blev de konfunderade. Utbetalningarna skedde när jag var utomlands. Jag blev blåst, helt enkelt.

De aktuella utbetalningarna skedde under 2012 och 2013. Men det var först förra hösten som Daniel Nyhlén fick upp ögonen för det som skett. Därefter har den utpekade delägaren lämnat styrelsen, men äger fortfarande en mindre del av Skönhetsportalen AB.

Resumé har varit i kontakt med Mia Alhonen som är vd på Catomi Consulting.
– Jag vill inte kommentera det där just nu. Jag sitter i möte, säger hon.

Vi har också sökt den utpekade delägaren utan framgång.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.