Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Daniel Sandström är en av våra främsta kulturjournalister”

Publicerad: 6 mars 2013, 09:49

Sydsvenskans förre chefredaktör Daniel Sandström går in som ny kulturchef på SvD efter Martin Jönsson, som blir biträdande programdirektör på SR: – Han har ett tungt track-record med bred medieerfarenhet, ett passionerat förhållande till litteraturen och han är en duktig chef, säger Lena K Samuelsson, chefredaktör på Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Daniel SandströmSydsvenskanLena K SamuelssonSVDMartin Jönsson

Lena K Samuelsson berättar att beskedet om den nya kulturchefen togs emot väl av kulturredaktionen:
– Daniel  Sandström är en av Sveriges främsta kulturjournalister. Vi är både  stolta och glada över att han vill jobba som kulturchef hos oss, säger  Lena K Samuelsson.

Daniel Sandström är litteraturvetare och kulturjournalisten. Han har även studerat vid Lunds universitet och blev filosofie doktor år 2002. Han har även varit gitarrist i popgruppen Beagle.

Lena K Sandström räknar med att Daniel Sandström ytterligare ska förstärka den unika position som SvD:s kulturjournalistik har.

Vari består denna unika position?
– Vi  har en oerhört kvalificerad kulturjournalistik och en lång tradition  med exempelvis Under strecket. Vi håller kulturen högt på SvD och vi är  också ledande inom det digitala området när det gäller kultur, säger  Lena K Samuelsson.

Hur ser du på det här med diskussionen finkultur kontra populärkultur?
– Det får du ta med Daniel Sandström, men han har lång erfarenhet från båda områdena, säger Lena K Samuelsson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.