Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Daniel Sandström lämnar Sydsvenskan

Publicerad: 16 november 2012, 12:22

Daniel Sandström.

Foto: Lars Dareberg/Sydsvenskan.

Sydsvenskans chefredaktör, Daniel Sandström, har sagt upp sig och vd Lars Dahmén blir nu publisher.


Ämnen i artikeln:

Daniel SandströmSydsvenskan

Daniel Sandström blev 2005 tidningens kulturchef och utnämndes i augusti 2008 till dess nye ordinarie chefredaktör efter den tidigare under året avlidne Peter Melin.

Nu lämnar Daniel Sandström sin post.

– Jag har varit på Sydsvenskan sedan 2001 och älskat nästan varje minut,  därför var detta inget lätt beslut. Det har varit en fantastisk  utmaning att tillsammans med medarbetarna utveckla tidningen mitt i den  revolution som mediebranschen befinner sig i och jag är stolt över det  arbete som vi uträttat. Men uppdraget som chefredaktör och ansvarig  utgivare måste skötas med maximalt engagemang, då kan man inte heller  sitta för länge. Nu är tidningen omgjord och ekonomin sanerad, då känns  det som rätt tidpunkt att lämna över", säger Daniel Sandström i en  kommentar.

Daniel Sandström arbetar kvar på tidningen till efter årsskiftet.

– Jag respekterar Daniels beslut, även om jag tycker att det känns tråkigt. Daniel är en mycket engagerad publicist och en otroligt lojal företrädare för Sydsvenskan. Med ett brinnande journalistiskt intresse har han uträttat stordåd och stärkt Sydsvenskans ställning, alltid med läsarna som sin främsta uppdragsgivare", säger Sydsvenskans styrelseordförande Gunilla Herlitz, i en kommentar.

Vd Lars Dahmén blir nu publisher. Beslutet om att övergå till en publishermodell tas formellt på ett styrelsemöte 21 november.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.