Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Daniel Velascos stortriumf

Publicerad: 3 april 2014, 20:47

Daniel Velasco.

Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio.

Prisregnet bara fortsätter för Daniel Velasco. Nu har SR:s stjärnreporter kammat hem världens finaste pris för undersökande journalistik, för P1-dokumentären ”Den fastspända flickan”.


Det är organisationen IRE – Investigative Reporters and Editors – som delar ut vad som anses vara världens mest prestigefyllda grävpris.  

Daniel Velasco tar hem radioklassen för granskningen ”Den fastspända flickan”, och får ta emot utmärkelsen på IRE:s grävkonferens i San Francisco i slutet av juni.  

– Det är otroligt stort att få detta pris, det är ju ett av världens mest prestigefyllda pris för grävande journalistik. Nora (som dokumentären handlar om, reds anm) blev också alldeles överväldigad när hon hörde detta, säger Daniel Velasco, i ett pressmeddelande.  

Dokumentären ”Den fastspända flickan” har vunnit ett flertal priser – Prix Europa, Stora Radiopriset i kategorierna Årets radioprogram och Årets reportage, Guldspaden och Prix Bohemia. Programmet har även nominerats till Stora Journalistpriset.  

– För andra året i rad (Saudiaffären i fjol, reds anm) vinner Sveriges Radio detta internationella pris, säger Sveriges Radio vd Cilla Benkö i pressmeddelandet och fortsätter:  

– Givetvis blir jag oerhört stolt över att Sveriges Radio år efter år kan erbjuda publiken en så enastående kvalitativ journalistik, men lika stolt och glad blir jag över att priset tilldelas just Daniel som är en oerhört skicklig journalist. En journalist som verkligen inte lämnar någonting åt slumpen utan som är oerhört noggrann och källkritiskt samtidigt som han har en fantastisk förmåga att närma sig personer vilket ger de så viktiga och betydelsefulla berättelserna som dessa dokumentärer är ett exempel på.      .

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.