torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Daniel Westling är fulländad”

Publicerad: 27 februari 2009, 09:10

Medieträningen har gett resultat. Nu hyllas Daniel Westling av Expressens hovreporter Johan T Lindwall. – Förut blev det kantiga möten med media, nu är han fulländad, säger Johan T Lindwall till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Johan T LindwallDaniel WestlingExpressenKronprinsessan Victoria

MH

Magnus Helander


Johan T Lindwall. Foto: Expressen.

Johan T Lindwall triumferar med en exklusiv intervju med Daniel Westling i dagens tidning.

Hur gick det till?
– Det är vanligt gediget reporterarbete som ligger bakom, och det faktum att jag jobbar med hovet, han känner ett förtroende. Jag var den som avslöjade förhållandet, jag var den förste reportern han träffade, vi har setts sedan maj 2002.

Hur länge fick du intervjua honom?
– Vi stod och pratade ett tag, det var ett vanligt samtal.

Var det ett avtalat möte eller sökte du upp honom?
– Jag vill inte gå in på några detaljer. Vi träffades och pratade med varandra. Han berättade om sina känslor och jag berättade om mina känslor, jag har ju följt honom i sju år.

Hur tycker du att han klarar sig i rampljuset?
– När Daniel blev tillsammans med Victoria kastades han in i sin nya roll. Då blev det kantiga möten med media. Han var osäker och tyckte att det var oerhört jobbigt. Killen kom från medelklassbakgrund i Ockelbo, det var tufft.

– Ingen trodde heller på förhållandet, inte ens kungen. Hovet tog det inte på allvar.  Sedan insåg kungen och hovet till slut att Victoria menade allvar.

Då startade "prinsskolan". Daniel Westling fick utbildning av hovet där pr-byrån JKL kopplades in, som Resumé skrivit tidigare.

Westling drillades i vett och etikett och hur han skulle hantera media.

–  Daniel har tränats in i den här rollen i sju år, och nu är han fulländad, det märktes ju verkligen på presskonferensen. Jag tycker verkligen att han är ett föredöme. Han kommer att klara det här med bravur. Han och Victoria kommer att göra ett fantastiskt jobb.

Du var inte först med nyheten om förlovningen. Svider det?
– Nej, inte alls. Huvudsaken var att Expressen hade nyheten först. Det är ett lagarbete, ibland gör jag mål, ibland gör någon annan i laget mål. Huvudsaken är att vi vinner matcherna mot konkurrenten.

Ser du din exklusiva intervju med Daniel Westling som en revansch?

–  Nej, inte alls. Som jag sa: Vi jobbar som ett lag på Expressen.

Bröllop för Victoria och Daniel – det får Johan T Lindwall att tagga till lite extra.

– Det är jättekul, helt fantastiskt och något hela Sverige väntat på. Jag trodde att de skulle förlova sig 2010 så jag tänkte ”wow, redan nu” när vi kom med nyheten, säger Johan T Lindwall.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev