Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Daniels bäste vän blir bröllopsreporter i P4

Publicerad: 19 februari 2010, 09:48

Sveriges Radio har rekryterat Niklas Ek – Daniel Westlings bäste vän – som bröllopsreporter. Niklas Ek är inbjuden till bröllopsfestligheterna som privatperson. Värvningen får hård kritik.


Ämnen i artikeln:

Daniel WestlingSveriges Radio

Daniel Westling. Foto. Aftonbladet Bild.

När Niklas Ek, barndomskompis med Daniel Westling i Ockelbo, gifte sig var Westling best man och höll tal på bröllopet. Niklas Ek är som privatperson inbjuden till Daniels och Victorias bröllopsfestligheter som pågår i dagarna tre.

Nu ska Ek – som varit anställd i tio år på Sveriges Radio, senast som ljudtekniker på Ekot – göra journalistik av Westlings bröllop för Sverige Radio.  Aftonbladet skriver att Niklas Ek blir en av tre reportrar som ska sköta rapporteringen i P4 inför bröllopet.

Rekryteringen får hård kritik.

– Det här är skandalöst och går emot allt vad public service står för, säger en anställd på SR till Aftonbladet.

Leif Eriksson, projektledare för bröllopssatsningen, försvarar värvningen.

–  Jag kan förstå kritiken, men Niklas Ek kommer inte att granska kungafamiljen. Han ska som reporter göra journalistik kring evenemanget ur ett samhällsperspektiv. Han har fått jobbet på egna meriter och har en stark integritet och vet var gränserna går, säger han till Resume.se och fortsätter:

– Public service har ju inte haft någon vettig journalsitik kring kungahuset tidigare, det har ju bara varit ”Året med kungafamiljen” i SVT och jultalet. Vi ska göra bra journalistik kring den här stora händelsen. Kungabevakningen har ju tidigare varit ett journalistiskt ingemansland för public service.

Niklas Ek, som har ett bra kontaktnät i Ockelbo, kommer inte att få jobba för P4 under själva bröllopsveckan eftersom han då är inbjuden av Hovet som privatperson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.