Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Danmark rasar mot Fox News – likställde landet med Venezuela

Publicerad: 14 augusti 2018, 05:21

Foto: Trish Regan / Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark

Danmarks finansminister Kristian Jensen rasar mot Fox News, Google spårar användare trots pausad funktion och Youtube betalar youtubers för att använda nya funktioner.


Ämnen i artikeln:

DanmarkFacebookFox NewsMorgonsvepetYoutubeGoogle

Danmark rasar mot Fox News – likställde landet med Venezuela
Ett inslag på tv-kanalen Fox News har fått Danmarks finansminister Kristian Jensen (Venstre) att gå i taket. I inslaget likställer programledaren Trish Regan Danmark med Venezuela och presenterar olika siffror som visar att ingen vill jobba i Danmark. Hon säger även att landets höga skattesatser innebär att alla danskar i praktiken arbetar för staten. Detta skriver bland annat Aftonbladet.

– Det är en oerhörd politisering av nyheter i USA, när Fox Business Network likställer Danmark med Venezuela, säger han till nyhetsbyrån Ritzau och fortsätter:

– Det är mycket överdrivet och inte trovärdigt. Det är helt enkelt ett uttryck för hur politiserade amerikanska nyheter har blivit. Helt befriade från fakta använder man felaktiga påstående till att göra inslag, säger Kristian Jensen.

Många danskar stöttar nu sin finansminister på sociala medier.

– Ursäkta mitt språkbruk, men hon ska inte pissa på Danmark. Jag kan inte finna mig i att något så felaktigt blir rapporterat, fortsätter Kristian Jensen.

Google spårar användare – trots pausad funktion
En undersökning gjord av AP visar att Googles appar fortsätter att lagra användares
platser, trots att lagringsfunktionen av platshistoriken stängts av i enhetens
inställningar.Undersökningen bekräftas av forskare inom datavetenskap på
Princeton-universitetet.

Om man ska tillåta sina användare att stänga av det som kallas "platshistorik" så ska det gälla alla appar, säger en av Princeton-forskarna till nyhetsbyrån.

Google avfärdar dock det hela och säger att man är transparent i hur lagringen av platshistoriken fungerar.

Youtube hotas av Facebook – betalar youtubers för att använda nya funktioner
I januari lanserade Youtube en Twitch-liknande funktion som gör det möjligt att donera pengar till en livestream.

Enligt en rapport från Bloomberg har Youtube börjat betala hundratusentals kronor till youtubers för att använda och marknadsföra de nya funktionerna, som innefattar betalda medlemsskap och förbättrade chattmöjligheter.

The Verge uppger dock att de nya livestream-funktionerna inte varit så populära bland youtubers, eftersom 30 procent av donationerna gått till Youtube. Det betyder att många fortfarande ser sponsrat innehåll och reklam som en bättre intäktskälla.

Efter att Facebook börjat med egna video-satsningar ser nu Youtube nätjätten som ett stort hot. Genom att betala youtubers för att testa de nya funktionerna hoppas man att de ska stanna kvar på plattformen, istället för att hitta andra sätt att tjäna pengar på sitt innehåll.

Facebook inför hårdare krav på sidor med stor publik
Inom kort kommer Facebook att ställa hårdare krav på administratörers verifiering av sidor med stor publik. Administratören måste verifiera var i världen de finns, annars spärras sidorna.

De nya kraven kommer till en början endast att gälla i USA och det är oklart hur stor en sida måste vara för att ha ett krav på verifiering. Detta uppger Mashable.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News