Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dansk rädsla för nytt attentat

Publicerad: 7 januari 2015, 15:46

Jyllands-Posten.

För fyra år sedan avstyrde den danska säkerhetspolisen i sista stund ett attentat mot Jyllands-Posten. Nu höjer tidningen säkerheten efter angreppet mot franska Charlie Hebdo.


Ämnen i artikeln:

Charlie Hebdo

För fyra år sedan blev Jyllands-Posten världskända efter publiceringen avde så kallade Mohammed-karikatyrerna. Den danska säkerhetspolisen lyckades då avstyra ett nära förestående terrorangrepp genom att anhålla fyra personer som ville tränga sig in i byggnaden JP/Politikens Hus och "döda så många som möjligt".

Efter dagens terrordåd i Paris mejlade ledningen ut ett meddelande till de anställda där de berättar om krisåtgärder, enligt AFP.  

"Övervakningen och nivån av säkerhet i och runt våra högkvarter i Köpenhamn och i Viby har höjts. Vi följer noggrant situationen i relation till attacken mot Charlie Hebdo i Paris tidigare i dag" skriver de enligt Berlingske.

Tidningen vill inte kommentera de interna uppgifterna, men för Journalisten.dk berättar Ekstra Bladets huvudredaktör Miki Mistrati (som delar byggnad med Jyllands-Posten) om känslorna när nyheten kom tidigare i dag.
– Min första tanke var: tänk om det är ett koordinerat angrepp. Kan det vara så att det finns några som ska in här och skjuta oss om en timme? Jag kunde inte låta bli att tänka så – och jag kan höra att många andra här inne tänkte samma sak.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Charlie Hebdo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.