Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dansk stortidning ute för försäljning

Publicerad: 2 oktober 2012, 11:51

Danmarks nästa största tidning, Berlingske, förbereds att säljas. Både inhemska konkurrenter och europeiska tidningshus sägs vara intresserade.


De senaste åren har den danska tidningsbranschen gått riktigt dåligt och  förra årets upplagesiffror visade att ingen tidning numera har en  upplaga över 100 000 exemplar.

Nu kommer nyheten att landets näst största tidning, Berlingske, med en upplaga på 97 481, planeras att säljas.

Berlingske Medias ägare, British Mecom, som anses ekonomiskt svagt och högt belånat, har just utsett SEB Enskilda som  finansiell rådgivare och de kommande månaderna kommer att visa om det  finns intresse från potentiella köpare som kan översättas till konkreta  bud.

Berlingske Medias vd Lisbeth Knudsen säger till den egna tidningen att  intresse har visats från potentiella köpare både i Danmark och resten av  Europa och att det är mot den bakgrunden som de har inlett en process  för att se om det går att sälja tidningen.

Lisbeth Knudsen vill inte gå in på hur mycket pengar de vill ha i en  potentiell försäljning och hur lång tid det kommer att ta. Det  viktigaste är att hitta en köpare som kan ”säkerställa företaget en bra  framtid” säger hon.

Förra året uttryckte Danska JP/Politikens vd Lars Munch intresse av att köpa konkurrenten Berlingske Media.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.