Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Danska public service kapar 55 tjänster

Publicerad: 24 augusti 2017, 13:40

Det danska public service-bolaget Danmarks Radio kapar 55 tjänster.


Ämnen i artikeln:

Danmarks Radio

Nedskärningarna kommer efter att Danmarks Radio tagit fram en ny ekonomisk plan. Enligt public service-företaget ska man i framtiden producera mer högkvalitativa nyheter – men färre. I planen ingår även ett utökat fokus på kultur, egenproducerat innehåll och en bättre digital produkt.

Maria Rørbye Rønn säger till danska Journalisten att omorganisationen ska ge deras nyhetsberättande ett längre liv med fler perspektiv och ytterligare integrera ljud med bild.

Omorganisationen beräknas kosta runt 100 miljoner danska kronor, en del av projektet finansieras genom att Danmarks Radio skär ned på personalstyrkan med 55-65 tjänster.

De nya planerna möts av skarp kritik från danska journalistförbundets ordförande Lars Werge.

– Planen får ju konsekvensen att ledningen planerar att säga upp flera förbundsmedlemmar. Vi är inte särskilt nöjda med det. De pratar om att höja kvaliteten men vill ha färre medarbetare som ska göra det, berättar han i en intervju med danska Journalisten.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Danmarks Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.