Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför är Metros etta fylld av ”fake news” i dag

Publicerad: 3 maj 2017, 08:43

Metros förstasida och chefredaktören Staffan Erfors.

På Pressfrihetens dag väljer Pressbyrån och Metro att manifestera det fria ordet.


Ämnen i artikeln:

MetroFake newsStaffan ErforsPressfrihetPressbyrån

Förra året censurerade Pressbyrån Metros förstasida med syftet att uppmärksamma den bristande pressfriheten runt om i världen. I år gör de en annan variant. I dag är hela ettan fylld av fejkade nyheter i stil med att Skansen tar indinosaurier och att de bortgångna rapparna 2Pac och Notorious B.I.G ska uppträda tillsammans på Hovet.
– Faktagranskning är en enormt viktig del av vår kärnverksamhet. Med hjälp av Viralgranskaren och vårt arrangemang källkritikens dag är vi ledande i svensk media på området. Nästa år är det valår och redan nu tar vi höjd för att ytterligare förstärka Viralgranskarens verksamhet allt i syfte att avslöja falska nyheter, säger Staffan Erfors, chefredaktör för Metro, i ett pressmeddelande.

För Pressbyråns del handlar utspelet om att uppmärksamma kedjans utbud av tidningar och tidskrifter samt att det är halva priset dagen till ära.
– Pressbyråns kärnverksamhet har alltid varit press och vi fortsätter att arbeta för att sprida det fria ordet och bra journalistik över Sverige, därför är samarbetet med Metro extra givande, säger Lennart Schultz, chef för PR och media på Pressbyrån.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.