Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför blev det Anders Eriksson

Publicerad: 23 maj 2016, 13:26

"En typisk doer", skriver Resumés Leif Holmkvist i sin analys av Bonnier News nya vd Anders Eriksson.

Foto: Andreas Elgstrand/Björn Elgstrand

En typisk "doer" som pratar samma "managementska" som koncernchef Tomas Franzén, skriver Resumés reporter Leif Holmkvist i sin analys av Anders Eriksson.


Ämnen i artikeln:

Leif HolmkvistBonnier Business PressGunilla HerlitzAnders ErikssonBonnier News

Om Anders Eriksson kommer in på en redaktion är inte ”murvel” första tanken. Han liknar mest en ung karriär-vd. Det är just det han är. Det finns minst tio goda skäl till att han snart ska efterträda Bonniers ”järn-lady” Gunilla Herlitz:

1. Han är internt rekryterad, känd i företagsledningen och känner själv koncernens rutiner, irrgångar och fallgropar.

2. Han har vänt affärsområdet Bonnier Business Press från ett växande problem i öststaterna till en framåtriktad och lönsam verksamhet.

3. Han är vid det här laget en tuff ”rensare”, men har också lärt sig att morötter ibland ger bättre resultat än piskan.

4. Han pratar samma ”managementska” som koncernchefen Tomas Franzén, de är lika och kan betydligt mer om ekonomi än om publicistik.

5. Han är lågmäld, en typisk ”doer” som gör först och pratar sedan. Om alls. Och han skryter inte ens när resultaten överträffar förväntan.

6. Han har inga kända fiender inom Bonnierkoncernen. Hans ”offer” är alla utomlands, där han själv vistats omkring 150 dagar om året.

7. Han lärde sig tänka digitalt först redan som Europa-chef för Razorfish.

8. Han är duktig på att förlänga och bredda affärer med event och e-handel.

9. Han är arbetsnarkoman, vilket väl närmast är en förutsättning för att orka slå ihop Bonnier News med Bonnier Business Press.

10. Han är professionellt trevlig, utan att vara överdrivet inställsam.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.