Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför blev det SvTT Sport

Publicerad: 13 december 2012, 10:25

TT Spektra kommer att stå för merparten av sportmaterialet i nya SvD

Foto: Montage: Andreas Elgstrand

Det hade spekulerats om Aftonbladet eller Minimedia. Nu blir det i stället TT som kommer att stå för merparten av innehållet i Svenska Dagbladets sport. Utöver TT-material och sportkrönikören Anders Lindblad kommer tidningen även ge plats för frilansare.


Ämnen i artikeln:

Ola Billger

Svenska Dagbladets beslut att avveckla sportredaktionen har väckt starka reaktioner under hösten. I dag stod det klart att TT Spektra kommer producera nya Svenska Dagbladets sportsidor. Det är fortfarande oklart hur mycket plats tidningen kommer ge sporten.

– Det återstår att se hur många sidor det blir. I sin nya form är Svenska Dagbladet en ny produkt och det är väldigt svårt att säga något mer i dagsläger, säger SvD:s redaktionschef Ola Billger till Resumé.

Varför blev det TT Spektra?
– Det var det kvalitetsmässigt bästa alternativet. TT har många av Sveriges bästa sportreportrar.

Diskuterades alternativet att lyfta in sportmaterial från Aftonbladet?
– Det finns en mängd duktiga människor som lämnar anbud. Jag kommenterar inte hur vi kommer att gå tillväga.

Ola Billger framhåller sportkrönikören Anders Lindblad som en viktig röst för sporten i nya SvD. Utöver honom kommer även den förre SvD-medarbetaren Jonas Arnesen att skriva om tennis för tidningen på frilansbasis.

Utöver det kommer andra frilansskribenter att ges plats på sportsidorna, något som går i linje med att SvD alltmer kommer att inrikta sig på att bli en beställarorganisation.

Anders Lindblad har jobbat på tidningen sedan 1989. Nu blir han tidningens fasta sportkrönikör. Han har tidigare varit specialiserad inom friidrott, motor och fotboll. Det är inte bestämt hur många krönikor i veckan det kommer att bli för Anders Lindblad.

– Jag blir tidningens röst på sportsidan. Man får se hur det blir. Jag hade hellre sett att sportredaktionen varit kvar på tidningen, det är jättetrist att det inte blev så. Samtidigt är det här ett drömjobb och en utmaning för mig personligen, säger Anders Lindblad till Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Ola Billger

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.