söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför envisas Jan Gradvall med att frilansa

Publicerad: 31 maj 2013, 07:22

Jan Gradvall.

Foto: Jesper Frisk.

I en intervju i DI Weekend berättar prisbelönte kulturjournalisten Jan Gradvall att han är rädd för att alla idéer och uppdrag ska ta slut. Ändå envisas han med att frilansa – det håller honom på tårna.

Ämnen i artikeln:

Jan Gradvall

MH

Magnus Helander


För några veckor sedan tilldelades Jan Gradvall Publicistklubbens Stora pris.
–  Jätteroligt och otroligt oväntat. Det här är det finaste jag fått och   helt plötsligt känns det som om man är journalist på riktigt.   Publicistklubben står ju för viktiga saker, sa han då och fortsatte:

–  Jag har märkt genom åren att jag har ett track record som påläst  och  intresserad av ämnet och dem jag skriver om. Nuförtiden får jag  frågor  från artister som vill bli intervjuade, därmed har jag ganska  stort  inflytande.

Till DI Weekend i dag säger Gradvall, som lyfter 35 000 kronor i månaden i lön från egna bolag, att han är rädd för att alla idéer och uppdrag ska ta slut i morgon.

DI Weekend: Varför envisas du då med att frilansa?
– För att den osäkerhetsfaktorn håller uppe vetgirigheten och tempot, vilket i sin tur håller meningslösheten på avstånd. Den drivkraften är starkare än prestationsångesten och har att göra med min uppväxt i en miljö med depressioner. Men jag har lltid varit trygg i mig själv och min egen bubbla.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev