Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför får Aftonbladet inte starta sin kanal senare

Publicerad: 24 september 2014, 15:38

Jan Scherman, affärsområdeschef för Aftonbladet TV, får ingen dispens av Myndigheten för radio och tv att starta Aftonbladet TV senare än beslutat. Han tänker dock överklaga beslutet. Här är förklaringarna till att han inte får förlänga starten.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan SchermanMyndigheten för radio och tv

KB

Karl-Johan Byttner


– Vi har en bra dialog med myndigheten. Det är regeringen och inte vi som varit försenade", sa Jan Scherman häromdagen till Resumé med anledning av bolagets förhandlingar med myndigheten om Aftonbladets kommande linjära tv-kanal Aftonbladet TV.

Bakgrunden är att Aftonbladet vill förlänga tidpunkten för när kanalen måste börja sända från den 1 oktober till den 1 februari nästa år.

Aftonbladet anger en rad skäl till att man anser att det är rimligt att förlänga datumet för starten.

Schibsted-bolaget menar bland annat att tillståndsprocessen är kraftigt försenad och att man fick information om tillståndet väldigt sent – den 31 mars i år.

"Förseningen innebär att nödvändiga förberedelser för lanseringen kraftigt försenades", enligt Aftonbladet i beslutet från myndigheten för radio och tv.

Det sena beskedet gör också att avtal om teknisk utrustning och rättigheter inte hunnit genomföras inom den "snäva tidsramen", resonerar Aftonbladet.

Bolaget hävdar också att kanalen är helt ny och därmed har "längre startsträcka".

Myndigheten för radio och tv tycker dock inte att argumenten håller.

Detta eftersom syftet med var att frekvenserna för marksänd tv skulle användas på ett "effektivt sätt".

Myndigheten anser också att tillstånden har fördelats i konkurrens med andra programtjänster, vilket gör att det är viktigt att sändningarna verkligen inleds i tid.

Sammantaget gör det att myndigheten för radio och tv inte ser något skäl till att Aftonbladet ska få senarelägga starten för Aftonbladet tv.

Samtliga tillstånd gäller till och med den 31 mars 2017 respektive den 31 mars 2020, enligt beslutet från Myndigheten för radio och tv.

Aftonbladet TV är tänkt att fungera som ett komplement till kvällstidningens online-verksamhet på området.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev