Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför fick Aftonbladet Spendrups interna brev

Publicerad: 8 februari 2011, 08:28

Aftonbladet drar idag på stort om Jon Spendrups dödsorsak. Publiceringen är godkänd av familjen. Tidningen har fått pappan Ulf Spendrups interna brev av företaget.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Aftonbladets löpsedel.

I ett brev till de anställda skriver Ulf Spendrup personligt om sonen Jon Spendrups död. Formuleringen ”Förra söndagen dog Jon efter att ha tagit kokain. Hans hjärta orkade inte med alla belastningar” blir det som utgör vinkel på löpsedel och förstasida.

Men från Spendrup-familjens del är publiceringen sanktionerad. Det var de själva som gav Aftonbladet brevet eftersom New York Post redan har gått ut med detaljerna kring Jon Spendrups död.

– Vi blev uppringda av Aftonbladet och fick frågor kring Jon. Eftersom New York Post hade skrivit om det här ansåg vi att de kunde ta del av brevet som Ulf hade skrivit. Vi har inget mer att säga om det här, säger Caroline Ekman, Spendrups kommunikationsdirektör.

Pappan Ulf Spendrup berättar i brevet om hur Jon Spendrup kämpade med sin reklambyrå MD70 i New York.

”Som många av er vet flyttade Jon till New York för tre år sedan. Där startade han en reklambyrå som trots den hårda konkurrensen etablerade sig och gick bra ända fram till att den ekonomiska krisen slog till. Jon arbetade intensivt och gav allt för att försöka rädda företaget, men lyckades inte. Han tog det hårt och hans hälsa försämrades. Under hösten vårdades han efter upprepade infektioner på sjukhus”, skriver Ulf Spendrup.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.