Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför gick SVT till botten med kungaparets pizzagåta

Publicerad: 11 augusti 2016, 12:53

Pizza eller sallad - det var den stora frågan.

Foto: SVT/Montage av Resumé

Två pizzor – eller en pizza och en kebabsallad. Det var en gåta vad kungaparet hade ätit under sitt besök i Lessebo. Men under ett besök på Solliden passade SVT Nyheter Småland på att gå till botten med mysteriet.


Ämnen i artikeln:

SVT NyheterKungahusetPizza

Det var i onsdags som kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia förärade Lessebo Pizzeria & Gatukök med ett besök. Till en början tydde uppgifter i media på att kungaparet beställde varsin capricciosa med läsk.

Men sedan ställde Lessebo Pizzeria & Gatukök till det. I ett Facebookinlägg berättade de om att måltiden i stället för två pizzor utgjordes av en pizza och en kebabsallad.

Det i sig gav upphov till en rad frågetecken och diskussion av förvirrade läsare på SVT Nyheter Smålands Facebooksida, varpå SVT Nyheter Småland bestämde sig för att göra en uppföljningsartikel.

– Det fanns ett uppenbart intresse för vad som faktiskt stämde. Eftersom vi ändå skulle åka till Solliden, träffa kungaparet och göra ett reportage om idéträdgården bestämde vi oss för att ställa frågan som en klackspark med glimten i ögat, säger Astrid Eiderbrant, redaktör på SVT Nyheter Småland.

Det tog en stund innan kungaparet lyckades lösa gåtan. Men till sist stod det klart att det var två Cappricciosa och en pizzasallad som numer har bosatt sig i parets båda magar.

Är läsarna nöjda nu, när ni gått till botten med pizzamysteriet?
– Jag tror att det både roar och irriterar. Det är så när man tar upp frågor som gäller kungligheterna. Det finns de som tycker att vi borde ha struntat i att skriva artikeln.

SVT Nyheter Småland har fått ägna en hel del kraft åt att försvara sin artikel på Facebooksidan.

– Frågan engagerar många – det har vi sett på statusuppdateringen. Det är roligt att de blir engagerade och vi bevakar alla frågor. Den här typen av artikel är bara en liten del av det vi gör.

Till sist: Vad hade du själv valt? Capricciosa eller kebabsallad?
– Haha! Jag passar på den – jag försöker med LHCF nu.

Intervjun med kungaparet finns att se här.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVT NyheterKungahusetPizza

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.