onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför kan man se Zara Larsson via Videofy

Publicerad: 25 november 2014, 09:51

Zara Larsson.

Den sociala videoappen Videofy har dragit igång ett samarbete med Universal och Warner. Upplägget innebär att svenskar fritt kan välja musik från alltifrån Veronica Maggio, Zara Larsson och The Hives till Rebecca & Fiona och Icona Pop.

Ämnen i artikeln:

UniversalZara Larsson

KB

Karl-Johan Byttner


Videofy har idag 300 000 aktiva användare och 20 miljoner videovisningar per månad.

Företaget inleder nu ett ingående samarbete med skivbolagen Universal och Warner samt Stim och musiktjänsten Epidemic Sound.

Tanken är att stärka Videofys position som ungdomskanal i Norden samtidigt som artisterna får ökade möjligheter att synas och höras bland sina fans – stjärnskottet Zara Larsson dyker bland annat upp i en video där hon pratar om samarbetet.

– Vi är väldigt imponerade av de siffror som Videofy kan visa upp. Video i allmänhet och Youtube speciellt håller på att bli en av våra viktigaste marknadskanaler och det här samarbetet gör att fansen kan få tillgång till musik från våra artister och använda den i sina egna videor, säger Per Sundin på Universal i en kommentar.

Videofy introducerade sin iPhone-app i juni 2012. Affärsmodellen bygger på annonser och bolaget ägs dels av Almi Invest, dels av affärsänglar.

– Målet är att skapa ett internationellt samarbete där Videofy blir ett viktigt ungdomsmedia för musikbranschen. Det här samarbetet stärker Videofys position som den ledande video-appen för att snabbt och enkelt skapa och dela video, säger Robert Mellberg, som är vd på Videofy i en kommentar.

Här är tjänsten.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev