Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför lämnade Lina Thomsgård F&B

Publicerad: 29 april 2014, 07:41

Lina Thomsgård.

Foto: Frida Sjögren.

Lina Thomsgård lämnade nyligen uppdraget som pr-strateg hos Forsman & Bodenfors. Som ny Aftonbladet-kolumnist var det viktigt för henne att inte sitta på för många stolar. Det var ”Proviva-gate” med Mia Skäringer som fick Thomsgård att tänka till.


Ämnen i artikeln:

Lina ThomsgårdForsman & BodenforsF&B

Nyblivna Aftonbladet-kolumnisten Lina Thomsgård – grundare av Frau och Rättviseförmedlingen – har så många järn i elden att hon tvingats sålla bland uppdragen. För en tid sedan slutade hon som ordförande för Rättviseförmedlingen, och för några veckor sedan lämnade hon uppdraget som pr-strateg hos Forsman & Bodenfors, efter att i tre år varit knuten till byrån på deltid.

Efter stormen kring Mia Skäringer och Proviva för debattartikeln i Aftonbladet funderade Lina Thomsgård över sin egen situation.

–      Jag har en benägenhet att hamna på många stolar samtidigt, min bak är nog osedvanligt bred, och det har lärt mig mycket. Jag hade nog gärna fortsatt så men jag vill inte riskera att det blir otydligt för läsaren var jag står, eller att jag någon gång måste avstå från något ämne av hänsyn till uppdragsgivare.

När Aftonbladet anlitade Lina Thomsgård som krönikör ställde inte tidningen några krav på hennes portfölj av uppdrag – men hon kände själv att hon var tvungen att välja bort några samarbeten.

–      Det var jättesorgligt att säga slutligt hejdå till F&B-gänget efter tre år av samarbeten, de är ju fenomenala. Men jag har ju bara 72 timmar på dygnet och dessutom brakmycket skrivkramp, säger Lina Thomsgård.

– Med ett superval i höst går det inte att tacka nej till att få bestämma vad som ska stå i en tidning som 3,3 miljoner människor läser. Särskilt inte om man drivit en kampanj som heter #tackaja.

Numera ägnar hon sig i huvudsak åt att skriva krönikor för Aftonbladet och Fokus, föreläsa, projektleda satsningen på mångfald och jämställdhet för SKAP och rollen som presskontakt för Robyn och Zhala.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.