Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför nobbar Hemnets ägare Schibsteds bud

Publicerad: 16 juni 2015, 06:14

Mäklarsamfundets styrelse nobbar Schibsteds byd på Hemnet.

Mäklarsamfundets styrelse säger nej till Schibsted som ny ägare av Hemnet, anrika chartebolaget Fritidsresor byter namn och kritik mot SVT:s bröllopsintervju. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterJack DorseyCalle SchulmanSchibstedHemnet

Schibsted kan mista budet på Hemnet
Mäklarsamfundets styrelse vill inte sälja till Schibsted och kommer idag att presentera den linjen på det extrainsatta årsmötet. Det enligt uppgifter till Dagens Industri.

Mäklarsamfundets styrelse tvivlar på att affären skulle godkännas av Konkurrensverket på grund av den särställnings Schibsted skulle få på den svenska fastighetsmarknaden.

De två andra budgivarna värderar visserligen Hemnet till samma pris som Schibsted, men man erbjuder Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet en möjlighet att behålla en del av sina aktier.

EU:s nya dataskyddslag kan snart vara här
Ministerrådet har kommit överrens och nu ligger bollen i parlamentet. Det skriver Computer Sweden.
Enligt ministerrådets överenskommelse ska dataskyddet höjas så att personlig data inte kan samlas in utan att den som är berörd har gått med på det.
– Den nya dataskyddslagen, som är anpassad efter den digitala tidens behov, kommer att stärka medborgarnas individuella rättigheter och garantera en hög nivå på skyddet, säger lettiske justitieministern  Dzintars Rasnacs säger i ett uttalande.

Fritidsresor upphör som varumärke
Moderbolaget TUI presenterade i mitten av maj sin nya one brand-strategi där alla charterbolag inom gruppen ska döpas om till TUI. Det skriver branschtidningen Travel News.
Först ut är Nederländerna där koncernens bolag Arke byter namn.
– Vi har en enorm respekt för utmaningen att byta varumärke och hela gruppen kommer att titta på effekten av namnbytet i Holland. Men det finns mycket att vinna på att ha ett varumärke för hela gruppen, vi har rört oss i den här riktningen i flera år, säger Fritidsresors hr-direktör Charlotte Wiebe till Travel News.

Bröllopsintervjun i SVT gjordes av prinsens kompis
I fredags sände SVT en intervju med Carl Philip och Sofia Hellqvist. Byrån som producerade programmet är Hard Hat Media, som ägs av prinsen vän Calle Schulman. Det gör enligt publicistklubbens ordförande Björn Häger att SVT riskerar att får frågor om produktionens oberoende. Men sådana anklagelser avvisas av public service-bolaget.
– Jag hade tyckt att det var märkligt om Hard Hat också stod för innehållet. Men det här är helt ofarligt eftersom vi står för det redaktionella innehållet och programledare. Vi har haft kontroll över intervjun från första till sista sekund, säger SVT:s nöjeschef Thomas Hall till Kulturnyheterna i SVT.

Saudisk prins ändrar uppfattning om twitter-vd
Efter att först ha framfört synpunkter på grundaren Jack Doreseys förmåga att ta över rodret över IT-jätten tar han nu tillbaka sina syrliga kommentarer. Efter Dick Costolos avgång har Dorsey tagit över tillfälligt.
– Jack har ett annat bolag som heter Square som kräver en massa uppmärksamhet och som jag har förstått är ett heltidsuppdrag, sa minoritetsägaren prins Alwaleed bin Talal av Saudiarabien i ett första uttalade.
Nu ändrar han sig och säger istället att han har stort förtroende för Jack Doresey. Det rapporterar Breakit.

Mika Wallgren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.