Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför plockar Facebook inte bort Hata invandrare-grupp

Publicerad: 26 september 2014, 09:16

Facebook-gruppen "Alla vi som hatar invandrare" har nära 1 600 likes och har nu anmälts. Facebook tänker dock inte göra något åt gruppen.


Ämnen i artikeln:

FacebookJan Fredriksson

- Generellt sett så går det att ha kontroversiella synpunkter och åsikter på Facebook, säger företagets talesperson i Norden, Jan Fredriksson.

Facebooks talesperson menar att man kan uttrycka rasistiska åsikter och liknande så länge man inte pekar ut en särskild grupp eller uppmanar till våld.

- För Facebook är det otroligt viktigt med yttrandefrihet och sedan måste det såklart balanseras med vad som är rimligt, säger Jan Fredriksson.

Han uppger att Facebook har fått in anmälningar kring "Alla vi som hatar invandrare", men menar att anmälarna kan få ett negativt besked om man väljer att anmäla "fel saker".

- Jag kan tänka mig att det i kommentarerna till en sådan grupp finns allvarliga saker där man uppmuntrar till våld och annat och vår generella uppmaning är att man ska anmäla kommentarer och inte grupper om man vill vinna ärendet, säger Jan Fredriksson.

Han understryker att yttrandefrihet är en viktig fråga som alltid tål att diskuteras.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

FacebookJan Fredriksson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.