Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför ratar P1 Debatt kvinnor från Svenskt Näringsliv

Publicerad: 14 februari 2014, 15:27

Resumé rapporterade tidigare idag att Svenskt Näringslivs expert på feminism och jämställdhet, Carina Lindfeldt, inte får delta P1 Debatts program den 2 mars utan man propsar på Jens Spendrup eller en ”annan man”. Debatts producent Marie-Jeanette Löfgren förklarar nu sitt beslut.


– Jens Spendrup är en av som de har varit huvudpersoner efter att ha  uttalat sig i Ekot och blivit uppmärksammad i många medier. Det är  därför det är intressant att ha med honom i en diskussion om  jämställdhet och näringslivet, säger hon.

Hon menar att det hela är väldigt enkelt. Det vill säga rätt person ska tala om rätt saker.
– Det var ju ändå hans personliga uttalande, säger Marie-Jeanette Löfgren.

Hon  påpekar att det naturligtvis kan vara intressant att prata med en person  som Svenskt Näringslivs expert Carina Lindfeldt om hur det ser ut i det  svenska näringslivet, men i så fall i något annat sammanhang.  Inte just  i debatten den 2 mars.

– I det här fallet är det ändå Svenskt  Näringslivs vd Jens Spendrup som har fått många människor att reagera,  säger Marie-Jeanette Löfgren.

Ni säger även att ni kan tänka er att ha med en annan man i debatten?
–  Vi ska ha många i debatten förra gången höll vi på i två timmar. Vi har  inte bestämt vilka vinklar, personer och ämnen som ska gälla och vilka  som ska vara med. Jens Spendrup är ändå en av de svåraste att få med och  därför skyndade vi oss att ringa honom, säger Marie-Jeanette Löfgren.

Ni sade att det inte handlar om kunskap?
–  Vi tänker att en person som Jens Spendrup har massa kunskaper. Vår idé  går ändå ut på att de som ska delta gör det för att man har en egen  åsikt eller erfarenhet. Man ska inte vara en företrädare av en  organisation, säger Marie-Jeanette Löfgren.

Hon tycker också att det  är alldeles tydligt att näringslivet ser helt annorlunda ut idag och att  det är just det som gör att blir sådant rabalder kring Jens Spendrups  uttalande.

– Många tycker att det är viktiga frågor, säger Marie-Jeanette Löfgren.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.