Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför sponsrar Unibet Startupveckan

Publicerad: 30 januari 2015, 13:11

Bild från Unibet

Spelföretaget Unibet går in som sponsor av podcasten Startupveckan. Syftet med samarbetet är att få fart på ett samtal om digitaliseringens konsekvenser.


Ämnen i artikeln:

Stefan LundellOlle AronssonUnibet

Podcasten, som Resumé skrivit om tidigare, kommer att behandla den svenska startup-industrin. Peter Alling, nordisk chef för samhällskontakter på Unibet, berättar för Resumé om varför de valt att ingå samarbete med Startupveckan:
- Vi ser en digital strukturomvandling som håller på att förändra hela samhället i grunden. Den enskilda individen har i dag möjligheten att välja fritt, något vi ser dagligen hos våra kunder och som lett till en maktförskjutning. Och från det tror vi inte att det finns någon väg tillbaka. Därför vill vi möjliggöra och lyfta ett samtal om den digitala strukturomvandlingens samhällseffekter.

Vad hoppas ni få ut av den här satsningen?
- Unibet är ett företag som till stor del befinner sig i en svensk kontext – vi startades av svenskar, vi är utbredda på den svenska marknaden och börsnoterade i Sverige. Vi ser vår roll i den här förändringen och vill därför bidra till att någon på ett obundet och kritiskt sätt diskuterar det här. Nu har Startupveckan tagit sig an just detta.

Hur tänkte ni kring val av samarbetspartner?
- Vi känner en viss närhet till Startupveckan eftersom vi ser stora likheter med Unibet. Detta är ett mediehus som bara arbetar digitalt, utan printversion. Precis likadant var det för Unibet – det fanns inget landbaserat att bygga på. Vi på Unibet förstår därför värdet av digitala satsningar.

Tror du att era kunder finns bland lyssnarna till podcasten?
- Ja, förmodligen är andelen kunder lika stor bland poddlyssnarna som i samhället i stort. Vi gör inte detta för att attrahera kunder utan vi tycker att det pratas för lite om kraften i de här trenderna. Vi ser gärna att det kommer till stånd ett samtal om den digitala revolutionens effekter och vad de kan innebära.

Unibet och Startupveckan gör en gemensam satsning under Almedalsveckan. Vad kan du berätta om den?
- Vi planerar fortfarande detaljerna, men Unibet var där förra året och anordnade då femton evenemang. I år satsat det mer koncentrerat under färre dagar. Vi kommer då att möjliggöra för Startupveckan att göra intervjuer hos oss.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.