Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Därför stoppade SVT klippet

Publicerad: 26 februari 2010, 07:38

Nu anger SVT den direkta orsaken till varför public service-bolaget stoppade succéklippet med SVT:s Johan Ejeborg på Youtube.


Ämnen i artikeln:

SVT

Johan Ejeborgs imitationer togs bort från Youtube av SVT.

”Videoklippet är Inte längre tillgängligt på grund av upphovsrättsanspråk från SVT”, var det första beskedet som kom efter att SVT stoppat Youtube-klippet med Johan Ejeborgs imitationer.

Förklaringen till Resume.se i går löd så här:

– Klippet som låg på Youtube var inte publicerat av oss. Det är därför vi tagit bort det. Det är vi som äger rättigheterna, saTomas Porsaeus, strateg på SVT Interaktiv.

Nu går SVT ut med ett förtydligande där man anger den direkta oraken till att klippet togs bort:

–  Det är av rättighetsskäl vi var tvungna att få bort klippet från Youtube. Inslaget med Ejeborg är filmat inne på OS-ackrediterat område. Enligt det avtal vi har med IOK får vi endast visa visa rörliga bilder från OS på webben och i mobiltelefonen om de är geoblockerade, så att de endast kan ses på datorer i Sverige, säger Ulf Nilsson, projektledare på SVT Text & webb, och fortsätter:

– Det här klippet var inte geoblockerat. Det  innehåller SVT:s bilder, även om någon annan lagt upp det, och därför är det vi som är ansvariga för det gentemot IOK.

SVT har annars mängder av material på Youtube där man dessutom har en egen kanal.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.