Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dark horse som chefredaktör för Metro

Publicerad: 16 mars 2012, 14:50

Niklas Svensson.

Expressens politiska reporter Niklas Svensson har seglat upp som en ”dark horse” i spekulationerna kring ny chefredaktör på Metro. Han har tidigare varit nyhetschef på gratistidningen. – Jag kommenterar aldrig vilka eventuella kontakter jag har eller inte har, säger han tilll Resume.se.


Ämnen i artikeln:

MetroNiklas Svensson

Resume.se presenterade en lista häromdagen med ett antal tänkbara kandidater till jobbet som chefredaktör på Metro efter Per Gunne.

Där fanns inte Niklas Svensson med, men vissa signaler gör gällande att han är ett av namnen som Metro tittar på.

Niklas Svensson har det visserligen bra där han är – Resume.se har tidigare berättat att han är Expressens förmodligen bäst betalda reporter med drömlönen 72 500 kronor i månaden. Men på en rak fråga dementerar han inte att han skulle kunna tänka sig jobbet. Han vill inte heller svara på om han har fått en förfrågan.

–      Jag kommenterar aldrig vilka eventuella kontakter jag har eller inte har. Men jag stortrivs som politisk reporter på Expressen, den tidning som satsar mest på den politiska bevakningen, och jag planerar just nu för fullt inför premiären av mitt nya tv-program på Expressen.se.

Niklas Svensson är för övrigt god vän med Eric Ljunggren som också är en tänkbar kandidat. Ljunggren, numera chef för DN Stockholm, hämtades från Metro där han började jobba som 15-åring.

Eric Ljunggrens svar påminner om Niklas Svenssons:
– Jag har just fått ett drömjobb och trivs oerhört bra på Dagens Nyheter.

Har du varit i kontakt med Metros ledning om jobbet?
– Nej, senast jag träffade Andreas Ohlson (Metros vd) var när han bjöd på "tack och hej"-middag i våras. Vi åt poussin á la Stenbeck. Det var mycket gott, säger Eric Ljunggren.

På söndag publicerar Resume.se en stor intervju med Per Gunne. Håll utkik.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MetroNiklas Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.