Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

David Camerons pressreglering – den tuffaste någonsin

Publicerad: 15 mars 2013, 11:13

Storbritanniens premiärminister David Cameron.

Foto: Dylan Martinez

Efter 300-år av pressfrihet lägger Storbritanniens premiärminister nu fram ett eget förslag på reglering, den tuffaste landet någonsin skådat.


Ämnen i artikeln:

David Cameron

Efter partidebatter med andra politiska ledare kring reglering av den brittiska pressen som inte ledde fram till något beslut, tillkännagav
David Cameron under torsdagen att han hade ett eget förslag.
Detta enligt The New York Times.

Under en presskonferens berättade David Cameron att hans förslag skulle leda till den tuffaste regleringen av press landet någonsin skådat.

Förslaget handlar om ett nytt system för självreglering, något som efterfrågats starkt efter telefonhacknings-skandalen där brittiska tidningar ägda av Rupert Murdochs var inblandade. Bland annat föreslår premiärministern straffavgifter för tidningar och andra medel för att skydda personer som fått sitt privatliv uthängt i media.

I november, efter skandalen och månader av förhör, skrev den brittisk hovrättsdomaren Brian Leveson en rapport där han rekommenderade instiftning av en lag för att reglera pressen. Ett kraftigt uttalande med tanke på Storbritannien 300-årig tradition av bred pressfrihet.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

David Cameron

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.