Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

David Lagercrantz rasar mot SVT

Publicerad: 27 augusti 2015, 06:20

David Lagercrantz i gårdagens Aktuellt

Foto: SVT

Millennium-författaren känner sig angripen efter intervjun i Aktuellt, Fredrik Reinfeldt tar hjälp av sonen i sociala medier och Google har hittat ett annorlunda rekryteringsverktyg. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

AktuelltGustaf ReinfeldtIngvar OldsbergFredrik ReinfeldtDavid LagercrantzMorgonsvepetGoogleMillenium

David Lagercrantz rasar efter intervjun i Aktuellt
I natt släpptes den fjärde Millennium-boken och dessförinnan intervjuades bokens författare David Lagercrantz i SVT:s Aktuellt. Nyhetsankaret Nike Nylander ställde bland annat frågor om förlagets hårda restriktioner kring lanseringen, som författaren inte var bekant med. Efteråt var David Lagercrantz starkt kritisk till inslaget.
– Jag tycker att det var ett fruktansvärt inslag. Jag tycker att det var en tabloidisering av public service som jag tyckte var djupt obehaglig att se. Jag tycker det var skandalös journalistik, säger han till Expressen.

Det var inte bara författaren som reagerade på inslaget "Surrealistisk sa David Lagercrantz om den situation han är i. Intervjun i #aktuellt var också helt surrealistisk" twittrade Aktuellts egna politiska kommentator Margit Silberstein.

När David Lagercrantz medverkade i TV4:s Nyhetsmorgon under morgonen utvecklade han sin kritik:

– I går var jag med i Aktuellt och blev angripen som jag vore den värsta kriminella någonsin.

Miljonregn över Oldsberg
Programledarskapet i Bingolotto har gett Ingvar Oldsberg ett rejält kassaklirr. 2013 uppgick intäkterna till 374 000 kronor. I fjol vände det rejält. Den totala omsättningen blev 4 731 000 kronor. Intäkterna steg följaktligen med nästan 13 gånger. Det rapporterar Expressen. I årsredovisningen, under rubriken "Väsentliga händelser" skriver man: "Medverkande i större underhållningsprogram, i rollen som programledare, har bidragit till högre omsättning än de närmast föregående åren."

Fredrik Reinfeldt tar hjälp av sonen på sociala medier
Förre statsministern Fredrik Reinfeldts äldste son, Prime-konsulten Gustaf Reinfeldt, blir sociala medier ansvarig på sin pappas företag. I ett första steg blir det fokus på Facebook.
– Facebook passar oss bäst. Det är där de flesta användarna finns, säger Gustaf Reinfeldt till Expressen.  

Adam Tensta svarar på kritiken efter Nyhetsmorgon
Efter att ha lämnat TV4:s Nyhetsmorgon under uppmärksammade former tidigare i somras har artisten Adam Tensta dödshotats 200 gånger. Nu skriver han själv om händelsen i det nya numret av Nöjesguiden och bemöter bland annat SvD:s ledarskribent Per Gudmundssons anklagelse om att agerandet var en pr-kupp.
– Det är just i reaktioner likt Gudmundsons, och i hatdrevet mot mig som följde, som min intention med protesten kommer till sin rätt. Reaktionerna är en del av den strukturella rasismen som finns i Sverige i dag. Att Per Gudmundson från sin höga, höga häst försöker reducera en protest som går emot hans självbild av Sverige är det som är farligast av allt, skriver han i Nöjesguiden.  

Han tjänar mest i tv
Skådespelaren Jim Parsons är mest känd från komediserien Big Bang Theory. Det är han som tjänar bäst i tv-rutan. Det senaste året har han kammat hem 29 miljoner dollar eller närmare 250 miljoner kronor, enligt finanssajten Forbes. Kollegan Johnny Galecki får nöja sig med andraplatsen med en årslön på 27 miljoner dollar vilket motsvarar 229 miljoner kronor. Den tidigare ettan, Ashton Kutcher från Two and a Half Men, hamnar på tredje plats.

Din googling kan leda till jobb – på Google
Google har utvecklat en ny rekryteringsmodell som bygger på söktermer. Det blev programmeraren Max Rosett nyligen varse om. Han hade aldrig sökt jobb på Google men blev kontaktad av it-jätten efter att ha gjort en sökning med termen "python lambda function list comprehension". Sökjätten har lagt in ett verktyg i sin sökmotor som gör att den som använder rätt söktermer tillräckligt ofta kan bli avbruten med meddelandet "Du talar vårt språk. Vill du ha en utmaning?". Därefter utsätts personen för olika programmerarutmaningar. Det skriver Recode.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.