Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

David Letterman slutar

Publicerad: 4 april 2014, 06:40

Den omåttligt populäre programledaren för CBS "The Tonight Show" slutar. Firefox-vd:n avgår efter homobråk och Tomas Alfredsson ”regisserar” Ernst Billgrens tavlor. Det är några av nyheterna i dagens morgonsvep.


David Letterman slutar – efter 22 år
Den populäre programledaren för CBS ”The Late Show” 66-årige David  Letterman slutar. Beskedet kom i samband med inspelningen av det senaste  avsnittet. Han har lett ”The Late Show” sedan 1993, enligt DN som  refererar till CNN.

David Letterman inledde sin karriär på radion och arbetade bland annat som väderpresentatör.
– Vad det här betyder är att jag och Paul kan gifta oss, sade han skämtsamt och syftade på sin långvariga kollega Paul Shaffer.
Hans  besked om avhoppet kommer bara veckor efter att David Lettermans rival  Jay Leno slutat som programledare för ”Tonight Show” och blivit ersatt  med Jimmy Fallon.

Tomas Alfredsson ”regisserar” Ernst Billgrens tavlor

Allkonstnären  Ernst Billgren testar om det blir bättre konst om tavlorna regisseras.  Han har kopplat in Tomas Alfredson för ändamålet. Han har skrivit sex  historier som alla utspelar sig i samma rum från samma perspektiv, men  vid olika tidpunkter.
”Det är lätt att se fel hos andra, men det måste ju gälla mig också naturligtvis, säger Ernst Billgren till DI.
Nu säljer Ernst Billgren sex tavlor och målningarna visas på Market Art Fair på Liljevalchs i Stockholm.

Cameron ”för mycket dansk tv i BBC”

Den  brittiske premiärministern, David Cameron, anser att BBC borde  producera fler dramer och komedier och inte vara så beroende av danska  serier som Borgen, Bron och Brottet. Han tycker heller inte BBC har fått  ut tillräckligt från framgångar som The Office med tanke på att man  stoppar produktionen efter att par säsonger, enligt DI.

Zlatan: ”Inga bröstbilder”

Fotbollsstjärnan  Zlatan Ibrahomvics reklamfilm för Volvo visade en bar rygg, men inte så  mycket mer. Nu kommer det fram att Zlatan haft ett tydligt krav när  Karl Lagerfeld skulle fotografera honom för Elle Man – inga bröstbilder, enligt Expressen.

Firefox-vd lämnar efter homobråk

Mozillas  vd Brendan Eich hann knappt tillträda innan fick lämna sin post.  Bakgrunden är att han har donerat 1 000 dollar till en kampanj för ett  lagförslag som förbjuder samkönade äktenskap i Kalifornien, enligt DN.   Hans inställning har varit känd av Moziallas ledningm, men efter kritik  från bland annat dejtingsajten Ok Cupid får han nu lämna uppdraget.

Bayern stoppar brittiska tidningar

The  Sun och The Daily Mirror får inte vara med och bevaka Manchester  Uniteds returmatch i Champions League mot Bayern München på Allianz  Arena nästa vecka, enligt DN. Detta efter tidningarna gjort sig roliga på Bastian  Schweinsteigers bekostnad efter att man satt rubriker som ”You dirty  Schwein” och ”You Schwein”.

App bojkottar ryska varor

”Appen  kommer att ge dig råd om du ska köpa produkten eller bojkotta den.” Så  lyder beskrivningen av appen ”Bojkotta ockupanterna”. Den identifierar  varor som är tillverkade i Ryssland, enligt DN som refererar till BBC.  Genom att läsa av streckkoden  på en produkt med telefonens kan appen ta  reda på vilket land en vara är tillverkad i. Appen ska även kunna  uppräcka ryska företag som försöker framstå som ukrainska eller  västerländska.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.