Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

David Zaudy vann skattetvist

Publicerad: 18 april 2011, 11:00

Den förre VA-reportern David Zaudy vann skattetvisten om sin skalbolagsaffär med sina bolag på Malta. I kammarrätten backar Skatteverket på alla punkter.


David Zaudy. FOTO: OLLE SPORRONG.

David Zaudy är i dag analytiker på Öhman, men var tidigare ledarskribent på Expressen och reporter på Veckan Affärer. 2005 sålde han två av sina bolag med 26 miljoner i obeskattade vinster till sitt maltesiska bolag.

Bolagen såldes sedan vidare till ett svenskt företag specialiserat på skalbolagsaffärer, varefter vinsterna kvittades mot kommanditandelar i bolag med stora förluster.

Innan dess delades Zaudys bolag ut 2,9 miljoner kronor och Skatteverket hävdade att pengarna gått till honom personligen. David Zaudy hävdade att pengarna delats ut till det maltesiska moderbolaget.
Nu säger kammarrätten att Skatteverket inte kunnat visa något stöd för påståendet att pengarna gått till Zaudy. Han får därmed sin skatt för 2006 sänkt med 2,3 miljoner.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.