Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DD varslar två tredjedelar av personalen

Publicerad: 17 oktober 2012, 08:56

Den krisdrabbade tidningen Dala-Demokraten uppges förbereda storvarsel. Två tredjedelar av alla anställda kommer att varslas, enligt Dalarnas Tidningar.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Tidigare har Resumé skrivit om att ett samarbete kommer att inledas  mellan Dala-Demokraten och konkurrenten Dalarnas Tidningar i  Mittmedia-koncernen.

Samarbetet innebär att den ekonomiskt pressade  tidningen minskar sina kostnader med uppskattningsvis en miljon kronor.  Samtidigt såg det ut att flera medarbetare kan komma att få lämna  redaktionen under de närmsta åren.

Dala-Demokratens chefredaktör Göran  Greider sa då till Resumé.

– Det här var den minst dåliga lösningen. Vi  förblir en egen tidning som stannar kvar i Dalarna. Det finns inga helt  lokalt ägda tidningar som kan överleva idag med den annonsmarknad som  vi har. Men min förhoppning är att vi kan fortsätta vara ett  självständigt alternativ till den liberala pressen.

Vad kan du göra för att se till att så få som möjligt blir av med sina  jobb?
– Det gäller att vara hård i förhandlingarna. Det kommer att bli  en kamp. Jag sitter inte heller säkert. Men jag kommer inte att sitta  med i förhandlingarna, det har jag några rävar som sköter, sa Göran Greider då.

Nu verkar det som att två tredjedelar av alla anställda kommer att  varslas. Enligt Unionens ombudsman Magnus Holt kommer förhandlingarna  fortsätta på tisdag i nästa vecka.

– Vi har informerats om att DD i dag till arbetsförmedlingen varslat  ungefär två tredjedelar av alla anställda om uppsägning, säger Magnus Holt till  Dalarnas Tidningar.

DD:s tidningschef Lennart Håkansson vill dock inte kommentera vare sig pågående förhandlingar eller varslet.

– I min värld är ingenting klart förrän allt är avslutat och klart, säger Lennart Håkansson till Dalarnas Tidningar.

Dala-Demokraten har i dagsläget 76 anställda.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.