Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DDB förlorar Försvaret

Publicerad: 19 april 2016, 06:28

Försvarsmaktens träningsapp – den sista kampanjen i det tioåriga samarbetet mellan DDB och Försvaret.

Efter tio års samarbete tappar DDB Försvaret, New York Times var tvåfaldig vinnare när Pulitzerpriset delades ut och ZTV-profilen Pontus Djanaieff gör underhållningsprogram för medelålders. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

DDBFria TiderFörsvaretNetflixAmazonAppleIkea

DDB förlorar Försvaret
”DDB och Försvaret är som ler och långhalm efter ett tioårigt samarbete.” Det skrev nyligen Resumé i samband med lanseringen av Försvarsmaktens Träningsklubb med en träningsapp som huvudprodukt. Då sa Jacob Sandström, delägare på DDB, att en förlust av Försvarsmakten ”skulle vara oerhört tråkigt ur väldigt många perspektiv” med anledning av att försvaret i november förra året gick ut i en byråpitch. Och nu är alltså samarbetet över, rapporterar Dagens Media. Avtalet löper ut i maj.
Volt är enligt tidningen ny byråpartner, och kreativt ansvarig blir Daniel Vaccino som tidigare jobbat med Försvarsmakten på just DDB. Uppdraget omfattar integrerade reklamkampanjer, enskilda evenemang, kontinuerlig digital annonsering, utveckling av webbplatser, mobila applikationer och närvaro i sociala medier.

Ikeas förpackningar innehöll högerextrema flygblad
Minst tre kunder som har handlat Ikea den senaste tiden har fått en överraskning i förpackningen. Den har nämligen innehållit flygblad med information om högerextrema sajten Fria Tider, enligt Expressen som uppger att har Ikea fått in klagomål från flera kunder. Möbeljätten tar avstånd från budskapen och har nu tillsatt en utredning för att gå till botten med händelsen.

New York Times tvåfaldig vinnare när Pulitzerpriset delades ut
Journalisten Alissa J Rubins rapporterande i New York Times om afganska kvinnor tog hem kategorin internationell journalistik, och tre fotografer från samma tidning vann tillsammans utmärkelsen bästa nyhetsfotografering. Men enligt TT är tidningen är inte ensam om att ta hem två prisen, utan det gjorde även The New Yorker, The Tampa Bay Times och The Boston Globe. Dessutom tog The Washington Post hem en Pulitzer för den nationella databasen över polisskjutningar.
Här är listan över alla journalistpristagare.

Netflix pressade av Amazon och Apple
Under måndagen rapporterade TT, med hänvisning till Variety, om att e-handelssajten Amazon inom kort ska erbjuda sin strömningstjänst Prime Video för en bredare publik – för en billigare summa än Netflix. Tidigare har den varit tillgänglig endast för medlemmar inom Prime-programmet till kostnaden 800 kronor per år. Nu ska den erbjudas separat för 70 kronor i månaden, bland annat tillsammans med premiären av Woody Allans första tv-serie.
Nu kommer dessutom nya uppgifter om att Apple faktiskt ska göra verklighet av ryktena om en egen strömningstjänst. Det skriver Omni som berättar att Fast Company tagit del av Apple-representanters diskussioner om tv-serie-idéer i samband med ett hemligt Apple-event på filmfestivalen Sundance i år.

ZTV-profilen Pontus Djanaieff gör serie för medelålders
Enligt egen utsago ska programmet passa bra när Gladiatorerna är slut, barnen har somnat och du har lite vin kvar i glaset – men bara inte orkar kolla på Die Hard en gång till. Det skriver Di Weekend som har träffat Pontus Djanaieff som tillsammans med Jonas Kleerup ska göra ett livestreamat underhållningsprogram för de som inte orkar ta sig ut – men samtidigt har Fomo-skräck, läs: Fear of missing out.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.