Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DDB Stockholm tappar intäkter – flyttade uppdrag till systerbyrån

Publicerad: 2 augusti 2017, 13:16

Niclas Melin och Andreas Dahlqvist leder nysatsningen Nord DDB.

Foto: Yasmine Winberg

DDB Stockholm tappade 40 miljoner kronor i byråintäkt under fjolåret. Men i realiteten ökade byrågruppen eftersom flera stora uppdrag flyttades över till Ehrenståhle DDB.


Ämnen i artikeln:

Ehrenstråhle DDBDDB Stockholm

DDB Stockholms byråintäkt minskade från 202 till 162 miljoner kronor under 2016. Rörelseresultatet sjönk också från 29 til 21 miljoner. Medeltalet anställda minskades med 22 personer till 145. En byrå på dekis? Nej, det går inte att slå fast. En stor del av förklaringen handlar istället om att ett flertal kunder och medarbetare har flyttats över till den mer B2B-inriktade byrån Ehrenstråhle DDB.

De förlorade intäkterna går att hitta i Ehrenstråhles senaste årsredovisning. Byrån gick från i princip noll till att omsätta 78 miljoner kronor. Exkluderat inköp för kunders räkning drog byrån in 42 miljoner och gjorde ett rörelseresultat på 14 miljoner. Personalstyrkan uppgick till 28 personer.

Under fjolåret lämnade DDB Stockholms vd David Sandström som ersattes av Tove Langseth och Jacob Sandström som delar på ledarskapet. Byrån tappade storkunden Telia men fick samtidigt in Elgiganten som ny uppdragsgivare. Förvaltningsberättelsen innehåller ett stort mått av optimism inför framtiden:

"Den generella känslan är att man leder marknaden på ett positivt sätt och utvecklas i en riktning som är fortsatt attraktiv på markanden för kunder och talanger".

Under 2017 har DDB aviserat att de bygger ett nytt nordiskt erbjudande under namnet Nord DDB. Byrån har också värvat hem Andreas Dahlqvist från Grey New York för att leda det kreativa erbjudandet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.