Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De är nominerade i Guldkrattan

Publicerad: 3 november 2015, 11:08

Resumé delar varje år ut pris till de hårdast jobbande slitvargarna i mediebranschen. Här är årets nominerade till Guldkrattan.


Ämnen i artikeln:

GuldkrattanResuméJournalistik

Den 19 november, som av en slump på samma dag som Stora journalistpriset avslöjas, delas Guldkrattan 2015 ut. Priset syftar till att hylla de journalister som gör grovjobbet utan att nödvändigtvis vara de som syns och hörs mest.
– Det här är slitvargarna, de som alltid går en mil extra. Jag är stolt över de kandidater som nominerats och tycker alla är värdiga vinnare, säger Claes de Faire, chefredaktör på Resumé.

Kriterierna för att bli nominerad är följande:
"Guldkrattan delas ut till den mästerliga reporter som under året bäst lyckats slå an den allmänmänskliga tonen i den svenska folksjälen. Som skriver artiklarna eller gör inslagen som alla älskar att tala om. Utan att vi riktigt begriper varför."

Här är de som har chansen att vinna pris i år:

Marianne Hasslow, Ekot
Nyhetssändare på Ekot med över 10 000 sändningar bakom sig. En trygg, tydlig och rapp röst som år efter år bidrar till att Ekot är de nyheter svenskarna har mest förtroende för.

Malin Siwe, skribent
En skarpögd avsynare av det svenska välfärdsbyggets skarvar och sprickor. Under många år i en rad medier har hon med sitt raka och roliga språk häcklat dumhet och inskränkthet i maktens skepnad.

Suzanne Axell, programledare "Fråga doktorn" på SVT
Sveriges gladaste programledare för Sveriges sjukaste program. Har en större publik än vad andra tv-personligheter som hoppas på Kristallenbehandling någonsin kommer att få. Public service på riktigt.

Anna-Stina Atterday, Veckans Affärer
Chefredaktörer kommer och går, kriserna för Veckans Affärer förefaller konstanta. Mitt i allt detta står Anna-Stina Atterday som ett tryggt ankare och en garanti för att tidningen fortfarande kommer ut.

Erika Bjerström, SVT Washington
Slitvarg som inte bara gräver guld i USA utan gräver precis allt som kan vara av intresse för tittarna.

Terese Cristiansson, Expressen
Världsreporter som antagligen har Sveriges tuffaste arbetsmiljö. Cristiansson är 10-talets motsvarighet till Staffan Heimerson.

Anton Karis, Ekot
Ser allt med ett perspektiv från sidan och lever efter devisen att ingen historia är för liten för att berätta.

Förutom äran i priset utdelas en prissumma på 7 500 kronor till mottagaren. I tjugolappar för att stimulera till omedelbar användning till trevligheter och eventuell förkovran.

Här är alla tidigare Guldkrattevinnare:
2004: Tommy Schönstedt, Expressen
2005: Svante Lidén, Aftonbladet
2006: David Baas, Metro
2007: Göran Åhgren, SVT
2008: Ingvar Hedlund, Expressen
2009: Elisabet Höglund, TV4
2010: Kerstin Holm, SVT
2011: Lennart Modig, TV4
2012: Karin Henriksson, SvD
2013 Anders Öhlund, Rapport
2014 Kenth Bergmark, Norrbottens-Kuriren

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.