Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De är Perfect Day

Publicerad: 12 oktober 2011, 09:14

Systrarna Widell/Schulman har slagit till med en riktig drömvärvning. Jan Zachrisson, en av pionjärerna i den svenska tv-produktionsbranschen, har gått in som delägare i deras bolag Perfect Day.


Ämnen i artikeln:

Amanda SchulmanHannah WidellPerfect Day

Amanda Schulman, Jan Zachrisson och Hannah Widell är trion bakom det nya företaget Perfect Day.

Resume.se berättade i slutet av sommaren om Hannah Widells och Amanda Schulmans avhopp från Mastiff för att starta det egna företaget Perfect Day. Vad som inte sades då är att bolaget har en tredje delägare, med stor erfarenhet av den kommersiella tv-branschen: Jan Zachrisson.

Trion har känt varandra under en längre tid. När systrarna skissade fram idén till det nya företaget i somras tog de kontakt med honom.

– ”Zacke” och jag träffades 1996 på Jarowskij där han var vd. Sedan har vi jobbat tillsammans till och från i 15 år. Han har varit min mentor, men framför allt är han en bra affärsman. Vi behövde någon som är duktig på affärsutveckling och strategi, säger Hannah Widell.

Han går inte bara in med pengar, utan kommer att ha en operativ roll i verksamheten.

– Han tror på vår idé, och det är kul att han inte bara går in som delägare utan att han också kommer jobba hands-on, säger Hannah Widell.

Jan Zachrisson har en diger meritlista på sitt cv. Han började i musikbranschen men gick i slutet av 1980-talet in tv-branschen. Han var bland de första anställda i Nordisk Television som sedermera blev TV4. Där var han med från starten som nöjeschef. 1995 gick han över till produktionsbolaget Jarowskij, som senare gick ihop med MTV. Han och Patrik Svensk byggde tillsammans upp Zodiak-koncernen, som senare såldes till italienska De Agostini Group år 2008.

– Hannah och Amanda berättade för mig i somras att de skulle starta eget och testade en del av deras idéer på mig. Det kändes extremt kul och efter ett tag frågade jag snällt om jag inte kunde få vara med, säger han.

Jan Zachrisson äger en tredjedel av Perfect Day, men berättar inte hur mycket pengar han har gått in med. Han ser att trion kompletterar varandra på ett bra sätt.

– De har örat mot marknaden och är två extremt drivna kvinnor. Jag hoppas kunna hjälpa till med affärsutveckling och att bygga det smarta mediaföretag som Hannah och Amanda presenterade för mig. Jag känner båda väl och vet vad de är kapabla till, säger han.

De senaste åren har han arbetar med bolaget Epidemic Sound, som bland annat gör ljudläggning till tv. Det kommer han att göra även i fortsättningen, men lägger nu ned mycket kraft för att få det nya projektet att växa.

– Vi är rörande överens om att bli en seriös och stor spelare inom den internationella mediebranschen, För min del hoppas jag bara att kunna tillföra vad de hoppas att jag ska. Det är extremt kul att få vara med en sväng till. Jag känner mig lyckligt lottad.

Hannah Widell igen:

– Vi har varit igång i ungefär en månad och har haft en massa spännande möten med både medieaktörer och personer som vi vill knyta till oss. Nu sonderar vi terrängen för 2012.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.