Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De gjorde "Årets avslöjande"

Publicerad: 22 november 2012, 18:47

Daniel Öhman och Bo Göran Bodin, Sveriges Radio Ekot

De avslöjade hur den yttersta makten i Sverige bedriver vapenaffärer med dikaturer. Sveriges Radio Ekots Daniel Öhman och Bo Göran Bodin vinner Stora Journalistpriset 2012 i kategorin "Årets avslöjande" för sin rapportering kring "Saudiaffären".


Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetDaniel ÖhmanSveriges Radio

De avslöjade att myndigheten FOI skapat ett bulvanföretag för att bistå i byggandet av en vapenfabrik i Saudiarabien. En historiska som den hade förgreningar ända upp till regeringsnivå i Sverige.

Nu vinner Sveriges Radio-medarbetarna Daniel Öhman och Bo Göran Bodin Stora Journalistpriset 2012 i kategorin "Årets avslöjande" för sin rapportering om "Saudiaffären" i Sveriges Radios Ekot.

Motiveringen löd:
”För att de avslöjat hur makthavarna med ljusskygga metoder försökte dölja en vapenaffär som inte tålde att ses.”

De övriga nominerade i kategorin "Årets avslöjande var":
Josefin Hökerberg, Dagens Nyheter, Mia Tottmar, Dagens Nyheter, och Erik Palm, Sveriges Television, för sitt avslöjande av Carema-skandalen. Samt Daniel Olsson, Göteborgs-Posten, för reportaget om jobb-projektet Upp.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.