Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De hyllas med konstverk gjorda av SD:s valsedlar

Publicerad: 1 december 2014, 11:55

Konstverken som skapats av SD:s valsedlar.

Med initiativet ”Återvinn Sverige!” samlade Nöjesguiden och Young Art in SD-valsedlar och lät sedan konstnärer göra om dem till affischer med antirasistiska budskap. Resultatet blev tio konstverk som nu ska delas ut till personer som verkat för ett tolerant och öppet Sverige.


Ämnen i artikeln:

Amat Levin

Tidningen Nöjesguiden startade tillsammans med Young Art initiativet ”Återvinn Sverige!”. Syftet var att vända en negativ strömning i samhället till något positivt. Initiativet gick ut på att tidningen samlade in Sverigedemokraternas valsedlar för att sedan låta nio konstnärer från Young Art göra om dem till konstverk med antirasistiska budskap. Resultatet blev tio affischer som nu ska delas ut till lika många personer som verkat för ett tolerant och öppet Sverige.

– Vi ville använda oönskade valsedlar från Sverigedemokraterna till något positivt och skapa ett manifest för ett Sverige som många vill återvinna. Ett Sverige som inkluderar alla. Med valresultatet som facit är denna fråga än viktigare och där hoppas vi att dessa konstverk kan fungera som en symbol som visar det Sverige vi tror på, säger Nöjesguidens chefredaktör Amat Levin i en kommenrar.

De tio personerna som tilldelas konstverken har valts ut av Nöjesguiden och Young Art efter att svenska folket har fått rösta fram personer som har verkat för ett öppet och tolerant Sverige.

Här är listan på alla vinnare:

Daniel Sachs, företagare
Fanna Ndow Norrby, skapare av Instagramkontot Svartkvinna
Jason Diakité, artist
Kawa Zolfagary, skribent och debattör
Nabila Abdul Fattah, krönikör
Navid Modiri, kommunikatör och artist
Osmond Karim, regissör
Seher Yilmaz, ordförande Rättviseförmedlingen
Silvana Imam, artist
Soran Ismail, komiker och skribent

Onsdagen den 3 december hålls en vernissage med samtliga affischer på The Bone Factory i Stockholm.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Amat Levin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.