Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De kan vinna #Guldkrattan

Publicerad: 5 november 2013, 10:43

Vem får årets mest prestigefyllda journalistpris? För tionde gången delar Resumé ut #Guldkrattan. Här avslöjar vi de nominerade i år.


Ämnen i artikeln:

Guldkrattan

Det har blivit traditions- och prestigefyllt, många håller det för långt viktigare som journalistisk utmärkelse än sådant som Stora journalistpriset, Guldspaden och liknande.

Den 21 november, som av en slump samma dag som Stora journalistpriset avslöjas, delas #Guldkrattan 2013 ut.

Kriterierna för att bli nominerad för #Guldkrattan är som vanligt:

”#Guldkrattan delas ut till den mästerliga fältreporter som under året bäst lyckats slå an den allmänmänskliga tonen i den svenska folksjälen. Som skriver artiklarna eller gör inslagen som alla älskar att tala om. Utan att vi riktigt begriper varför.”

Förutom äran i priset utdelas en prissumma på 7 500 kronor till mottagaren. I tjugolappar för att stimulera till omedelbar användning till trevligheter och eventuell förkovran.

De nominerade:

Anders Öhlund, Norrlandsreporter SVT
”Medievärldens motsvarighet till vattenkraften som med en ändlös energi levererar nyheter. Är överallt, vet allt, har gjort allt. Norrlands piggaste toppluva som med glatt humör far som en skottspole genom skogarna”

Jens Ericson, SR
”Rocksångaren från Lund som blev radions ständigt närvarande nyhetsröst i Skåne”

Malin Siwe, vikarie (just nu Expressen)
”Sveriges elakaste penna och tangentbord som är expert på att sätta skräck i kommunpampar som är i färd med tokiga satsningar”

Carole Tärnudd, Hudiksvalls Tidning
”Favorit bland lokalreportrar som ser det stora i det lilla”

Annika Digréus, Ekot
”Driven nyhetsreporter med ett bevakningsområde större än världen: miljön”

Jan Melin, Ny Teknik
”Webbreporter som hittar de koola prylarna, de mest spektakulära tekniska lösningarna och hittar rakt in tekniknördarnas själ, med artiklar som ”Skörda guld från träd” eller ”Forskare har spårat Snömannen””

Suzanne Axell, programledare ”Fråga doktorn” SVT
”Gör folkbildar-tv och intervjuar vanligt folk med äkta och ständig sjuknärvaro. Nära 800 000 trogna tittare –utanför primetime – kan inte ha fel”

Callum Bloodworth, Expressen
”Rör sig obehindrat mellan livsstil och livstid”

Richard Lööf, SVT
”Hundlöpning på Bulltofta eller skottlossning i centrala Malmö – Lööf är alltid där med relevant rapportering i stort som smått”

Lasse Mårtensgård, Söderhamns-Kuriren  
”Söderhamn svar på Hemingway. Står för en extremt lokal bevakning och rotar fram grejor om gamla bensinmackar och annat med känsla och finess. Har dessutom översatt Hunter S Thompsons Fear and Loathing in Las Vegas”

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Guldkrattan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.