Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De kan vinna Stora Annonsörpriset

Publicerad: 22 februari 2011, 13:54

De nominerande till Stora Annonsörpriset offentliggjordes idag.
Priset delas ut på Stora Annonsördagen som arrangeras för tionde året i rad av Sveriges Annonsörer.


Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerStora AnnonsörprisetStora Annonsördagen

De nominerade (f.v): Staffan Forsman, Sven-Olof Bodenfors, Stina Honkamaa,Lena K Samuelsson, Gunilla Asker

Stora Annonsörpriset delas ut under Stora Annonsördagen som äger rum den 6 april på Münchenbryggeriet i Stockholm. Priset har till syfte att årligen premiera en person som gjort en betydelsefull insats för landets annonsörer. Juryn består av Sveriges Annonsörers styrelse. Förra året gick priset till Nyamko Sabuni, jämställdhetsminister och biträdande utbildningsminister.

De nominerade till Stora Annonsörpriset 2011 är:

Staffan Forsman & Sven-Olof Bodenfors, grundare Forsman & Bodenfors
Motivering: För ett banbrytande reklamarbete under de senaste tre decennierna. Med den reklambyrå som de grundade 1986, har Staffan Forsman och Sven-Olof Bodenfors, hjälpt svenska företag till exempellösa framgångar både i Sverige och internationellt. AMF, Apoteket, IKEA och Volvo är bara några exempel på långsiktiga och konsekventa samarbeten som har stärkt annonsörernas varumärke och gett dokumenterade resultat utöver de vanliga. Den speciella arbetsmodell och kultur som genomsyrar Forsman & Bodenfors är unik, och är ett föredöme för reklambyråer - såväl i Sverige som internationellt.

Stina Honkamaa, vd Google Sverige
Motivering: Sökmarknadsföringen har blivit en naturlig och stor del av många företags marknadskommunikation. Stina Honkamaa har i hög utsträckning medverkat till att Googles tjänster i Sverige på kort tid har utvecklats, och anpassats till svenska annonsörers behov. Innovationstakten är hög, och ett kontinuerligt fokus på vad som gagnar annonsörerna driver Googles produktutveckling. I detta arbete har Stina, genom sina erfarenheter, och förståelse för den svenska mediemarknaden, varit drivande.

Lena K Samuelsson, chefredaktör och ansvarig utgivare och Gunilla Asker, vd på Svenska Dagbladet
Motivering: Läsvärda artiklar i kombination med en mycket lyckad satsning på form och grafisk uppdatering, har skapat en tidning som är ett högkvalitativt annonsalternativ för Sveriges annonsörer. Svenska Dagbladet har genom sitt eget förändringsarbete även tvingat fram positiva effekter, attitydförändringar och nytänkande hos konkurrerande morgontidningar, vilket har gagnat de svenska annonsörerna. Värt att notera är även SvD:s utmärkta redaktionella bevakning av området reklam och marknadskommunikation i Näringsliv och på E24.

Tidigare vinnare

2010 Nyamko Sabuni

2009 Micael Dahlén

2008 Jonas Birgersson

2007 Pelle Törnberg

2006 Bror Månsson

2005 Birgit Friggebo

2004 Leon Nordin

2003 Jan Stenbeck

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.