Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De köper sista LRF Media-tidningarna

Publicerad: 11 april 2016, 11:28

Driva Eget, Minnenas Journal och Härliga Hund är tre av de fem varumärken som förvärvas av Svenska Media Docu AB.


Ämnen i artikeln:

LRF Media

Resumé har tidigare rapporterat om att LRF Media säljer av flera populära titlar för att istället satsa på kärnidén och söka sig tillbaka till rötterna i det svenska lantbruket. Bonnier köpte i ett tidigt skede hela nio av tidskrifterna.

Nu är det alltså Svenska Media Docu, som utöver Driva Eget, Minnenas Journal och Härliga Hund, även köper Jaktmarker & Fiskevatten samt Traktor Power från LRF Media.

LÄS MER: Bonnier köper tidskrifter från LRF Media

– Vi hoppas kunna ge dessa titlar det fokus de behöver för att utvecklas positivt både digitalt och print. Magasinen passar bra in i vår verksamhet, säger Mikael Sagström, vd och publisher för Svenska Media, i en kommentar.

LÄS MER: Här är tidskrifterna du kan äga

Nu är alla magasin som LRF Media bjöd ut för försäljning sålda, berättar Anders Källström, ordförande LRF Media, som menar att man nu tagit ett viktigt strategiskt kliv till att bli ”landsbygdens och det gröna näringslivets mediehus”.

– Vi är mycket nöjda med den här affärsöverenskommelsen. Svenska Media är en engagerad ägare med god förmåga att utveckla affärer och jag är övertygad om att de kommer att ta hand om dessa varumärken på ett mycket bra sätt, säger Ann Henriksson, vd på LRF Media.

Den formella övergången sker, precis som med tidningarna Bonnier förvärvade, den 1 juni i år.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

LRF Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.