Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De ler 48 timmar senare

Publicerad: 30 mars 2009, 13:32

I helgen korades vinnartrion i studenternas reklamtävling 48h. Bidraget där mottagaren i Hungerprojektet inte sågs som ett offer vann juryns hjärtan.


Vinnartrion i 48h

48h är reklamtävlingen för heltidsstudenter vid Beckmans, Berghs School of Communication, Forsbergs, Institutionen för reklam och PR, Handelshögskolan i Göteborg, KY-Akademien, Handelshögskolan i Stockholm, Högskolan för Design och Konsthantverk, Konstfack, MarknadsAkademien, Hyper Island och AcadeMedia.

Deltagarna delas in i lag bestående av en copywriter, en art director och en strateg. Sedan har de 48 timmar på sig att utforma en helsidesannons för en uppdragsgivare. I år var avsändaren Hungerprojektet.

Vinnarbidraget belönades för att de visade en mottagare som inte sågs som offer utan var både kapabel och resursrik.

Totalt tävlade 270 studenter. Uppdraget löd ”Skapa en tidningsannons som lockar fler volontärer till Hungerprojektet”.

Här är vinnarna:

Ad: Kicki Lenken, KY-akademien
Copy: Josefine Wulff, Academedia
Strateg: Safar Yacoub, Inst. Reklam PR

Motivering:
En idé som tydligt förmedlar Hungerprojektets värderingsgrund, där mottagaren aldrig är offer utan kapabel och resursrik. En engagerande rubrik och ett gott hantverk fullbordar årets vinnare av 48h.

Tvåan:
Ad: Stefan Höglund, Inst. Reklam PR
Copy: Mikael Carlsson, KY-akademien
Strateg: Edvin Thungren, HDK

Motivering:
Någon tyckte den var allra bäst. Någon hatade den intensivt. Grattis till andrapristagarna för att ni inte lämnade någon i juryrummet oberörd.

Trean:
Copy: Petter Nylind, Forsbergs
Strateg: Ronja Gustavsson, Hyper Island
Strateg: Ines Cuvelier, Berghs

Motivering:
Halva juryn förstod inte er idé. För en gångs skull är det något bra. Grattis till tredjepristagarna. Ni såg något andra inte såg.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.