Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De pekas ut som SVT:s nya toppchefer

Publicerad: 13 maj 2015, 11:52

Lena Glaser och Anne Lagercrantz.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT, Andreas Elgstrand.

Inom kort väntas SVT presentera de två namn som tar över de tunga uppdragen som divisionschefer i den nya organisationen. Lena Glaser och Anne Lagercrantz pekas ut som de hetaste kandidaterna att ta över. – Det är inget som är klart, säger HR-direktören Helène Sahlin.


Ämnen i artikeln:

Olov CarlssonLena GlaserSVTHanna StjärneAnne Lagercrantz

I slutet av mars meddelande SVT:s vd Hanna Stjärne att tre divisioner ska bli två i den nya organisationen. Enligt interntidningen Vipåtv bildar nuvarande SVTi och Allmän-TV den ena divisionen och Nyheter och Sport den andra. Samtidigt drogs rekryteringen igång av två nya divisionschefer som ska jobba under Hanna Stjärne.

Enligt Resumés uppgifter kommer SVT att inom kort presentera de två personer som får de tunga posterna. De två namnen som pekas ut av Resumés källor är Lena Glaser (i dag programdirektör för interaktivt utbud på SVT) och Anne Lagercrantz som är chef och ansvarig utgivare för Sveriges Radio Ekot.

Glaser får enligt uppgift ansvaret över divisionen som omfattar SVTi och Allmän-tv medan Lagercrantz axlar rollen som högsta chef för SVT:s nyheter och sport. Innan hon gick till Ekot var Anne Lagercrantz chef för Nyheterna i TV4.

Förändringen som Resumés källor beskriver innebär att Olov Carlsson som är nuvarande chef för nyhetsdivisionen får en ny roll.

På SVT vill man inte bekräfta att chefstillsättningarna är klara.
– Vi kan inte säga något om det än eftersom vi inte har kommit ända fram. Vi har träffat ett antal kandidater men det är inget som är klart, säger HR-direktören Helène Sahlin.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.