Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De säljer Newsmill till Bonnier Tidskrifter

Publicerad: 16 december 2010, 14:36

Nu är det klart. Proventus och grundarna PM Nilsson och Leo Lagercrantz säljer debattsajten Newsmill till Bonnier Tidskrifter.


Ämnen i artikeln:

Leo LagercrantzNewsmillPM NilssonBonnier Tidskrifter

PM Nilsson och Leo Lagercrantz.

Newsmill startades 2008 av Expressen-avhopparna PM Nilsson och Leo Lagercrantz.

Nu slukar Bonnier Tidskrifter sajten. Proventus och grundarna säljer sina aktier till Bonnier Tidskrifter – och BT-profilen Pontus Schultz blir ny styrelseordförande i Newsmill.

– Newsmill har ritat om den publicistiska kartan när det gäller samhällsdebatt, genom att kombinera den breda scenen på nätet med etablerade opinionsbildare. Alla beslutsfattare i Sverige måste förhålla sig till Newsmill. Det är fantastiskt och mycket spännande att bygga vidare på, säger Pontus Schultz, förlagsredaktör för Bonnier Tidskrifter Affärspress, i en kommentar.

Newsmill har runt 75 000 unika besökare i veckan och införlivas i sammaaffärsområde som Veckans Affärer och Privata Affärer inom Bonnier Tidskrifter Affärspress.

– Jag är mycket stolt över att vi under 2010 tagit Newsmill till break even. Vi har ökat intäkterna med 375 procent jämfört med föregående år. Jag ser mycket stora möjligheter i att utveckla publicistiken och affärsmodellen ytterligare, säger PM Nilsson.

Leo Lagercrantz lämnar sajten som Resume.se tidigare har rapporterat.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.