Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De sitter i juryn för Planning Awards

Publicerad: 27 januari 2017, 15:11

Foto: Faksimil

Planning Awards har utsett den jury som tillsammans med juryordförande Annika Rehn Frobell ska utse vinnarna i årets tävling.


Ämnen i artikeln:

Planning Awards

Årets Planning Awards utmärks av nytänkande när det gäller kategorier. Anledningen till det är att alltfler byråers uppdrag nu utgår från uppdragsgivarens syfte med kommunikationen. Handling kallas den kategori där inskicken ska ha syftat till att direkt påverka handlande och beteende. I kategorin Kontext tävlar aktiviteter som syftar till att påverka en målgrupp genom valet av sammanhang eller media. Attityd, Lansering, Opinion, Nisch och Internationellt är de övriga kategorierna.

– Vi har breddat juryns kompetens genom att hälften av de nya jurymedlemmarna arbetar med insiktsarbete hos tongivande varumärken. Engagemanget för att diskutera och bedöma inskickade bidrag är stort och många i fjolårets jury har velat vara med i år igen. På det viset säkrar vi också att bedömningarna görs på en fortsatt hög nivå, säger Göran Swahn, en av grundarna till tävlingen.

Juryarbetet görs i två steg. Den första bedömningen görs individuellt med hjälp av Penatrace internetbaserade tävlingsverktyg. Sedan samlas hela juryn på Handelshögskolan i Stockholm för att i samråd utse vinnarna i Planning Awards 2017.

– Hittils är intresset för att tävla betydligt större nu när fler känner till Planning Awards. Antal inskick ligger på ungefär det dubbla om man jämför med samma tidpunkt förra året. Om antalet bidrag väsentligt överstiger fjolårets kommer vi att behöva rekrytera ytterligare medlemmar till juryn, fortsätter Swahn.

Priserna delas ut den 14 mars i samband med ett halvdagsseminarium.

Juryn i årets Planning Awards består av:

Annika Rehn-Frobel, MullenLowe Brindfors, ordförande

Anna Rosenqvist, Valentin & Byhr

Claes Bodén, Jung Relations

Elias Betinakis, MullenLowe Brindfors

Isa Sjösten, Honesty

Jerker Winther, Åkestam Holst

Johan Åhlén, Hasselblad

Johan Östlund, Åkestam Holst

Kim Saxberg, MEC

Leon Phang, Ingo Stockholm

Marie Rudolphie, Identity Works

Mia Lund Hanusek, Media Markt

Mikael Grenros, Evidence Strategy

Oscar Erlandsson, B-Reel

Linus Lord, Starcom

Sara Wretblad-Carreras, Narva

Sofia Björkman, DDB

Sofia Heuer, Absolut Company

Tina Jarlerud, BMW

Tobias Clewemar, If

Victor Söderberg, King

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Planning Awards

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.