Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De ska ändra mediebilden av förorten

Publicerad: 5 juni 2014, 06:57

Foto: Skärmdump.

Bilden av förorten är fel, åtminstone den man får om man googlar. Initiativtagarna till projektet #förortenimedia ska försöka ändra på det.


Projektet #förortenimedia ska ändra bilden den bild som ges av Sveriges förorter när man googlar ordet "förort". Initiativtagarna menar att bilden man får i dag inte stämmer.

– Man får bara läsa om bilbränder, kriminalitet och slitna hus. Och det är allt annat än vad vi ser. Därför ska vi ändra på det, säger Madeleine Opira till Metro, som är en av initiativtagarna och själv bor i en förort.

Initiativtagarna uppmanar alla förortsbor att lägga upp positiva bilder från sin vardag under hashtagen #förortenimedia. Under Almedalsveckan, som initiativtagarna ser som en slags kick-off för projektet, kommer en fotoutställning att äga rum där några av bilderna kommer att visas.

Förhoppningen är att om bilden av förorten breddas så kommer inte bara den felaktiga bilden att korrigeras, utan de som bor i en förort kommer även att växa.

– Som det är nu blir man präglad av den här bilden. Många vågar därför inte ta för sig i samhället. Man blir så markerad av bilden som ges att man inte tror att man har samma rättigheter och möjligheter som andra, säger Patricia Palma.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.