Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De ska ge nytt lån till Stampen

Publicerad: 28 september 2016, 05:56

Martin Alsander, koncernchef på Stampen.

Foto: Montage

Collector Bank uppges vara ny långivare till Stampen, Kent Ekeroths medverkan i den ryska tv-kanalen kritiseras och Facebook At Work lanseras snart. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookKent EkerothMartin AlsanderStampen

De ska ge nytt lån till Stampen
Krisdrabbade Stampen brottas med dyra lån hos SEB, Handelsbanken och Nordea. Men nu ser koncernen ut att ha en refinansiering av banklånen på gång. Enligt Dagens Industri är börsnoterade Collector på väg in som ny långivare.
– Collector Bank är tillsammans med ytterligare en bank på väg in som långivare. Tanken är att de ska ersätta de nuvarande bankerna, bland andra Handelsbanken och SEB, säger en person med insyn i processen till Di.

Varken Stampen eller Collector vill bekräfta uppgifterna.
– När jag tillträdde 2014 var lånen cirka 1 miljard kronor, som har minskats kraftigt sedan dess. Nu återstår cirka 380 miljoner kronor från Handelsbanken, SEB och Nordea som måste refinansieras i ett nytt bankavtal, säger Stampens vd Martin Alsander.

Kent Ekeroths medverkan i RT kritiseras
Sverigedemokraternas juridiskpolitiske talesperson Kent Ekeroth har vid flera tillfällen medverkat i den ryska tv-kanalen Russia Today, vilken uppges stå nära Vladimir Putin.
– Det är allvarligt. Det är lätt att bli nyttig idiot och inte inse att Ryssland har uttänkta, långsiktiga mål. Jag skulle uppmana politiker till att ta sig en funderare på vem det gynnar. Det här är manipulation, en främmande stat som nyttjar uttalanden för andra syften än vad man ställer upp på, säger Peter Mattsson, universitetslektor och projektledare för Rysslandsprojektet på Försvarshögskolan till Aftonbladet.

Ekeroth anser däremot att hans medverkan i RT är oproblematisk:
– Jag har även medverkat i intervjuer i Expo eller Aftonbladet - jag ser det alltså på samma sätt som att ställa upp i er tidning, säger han till Aftonbladet.

Källor: Facebook At Work släpps om en månad
Det har länge varit känt att Facebook ska lansera en utmanare till exempelvis LinkedIn och Slack – kallad Facebook At Work. Nu är det bara cirka en månad kvar tills att satsningen går live, enligt Techcrunch. Verktyget riktar sig i nuläget främst till stora företag och Facebook kommer att ta betalt per användare. Tanken är att koppla ihop arbetslivet med det sociala och göra de interna processerna på företaget betydligt smidigare.

Netflix-chef till Spotifys styrelse
Ted Sarandos, innehållschef på Netflix, är det senaste nytillskottet i Spotifys styrelse, rapporterar Recode. Det hela tolkas som att Spotify vill intensifiera satsningarna på rörlig bild som aviserades redan i fjol.

Rekordpublik för presidentvalsdebatten
Över 84 miljoner amerikaner rattade in debatten mellan Hillary Clinton och Donald Trump, enligt CNN som hänvisar till Nielsen. Då räknas endast de som satt hemma och tittade via linjär-tv. Totalt var det 13 tv-bolag som sände debatten och flest tittare hade NBC med nära 18 miljoner människor.

Youtube släpper offline-app
Den nya appen Youtube Go ska göra det möjligt att titta på klipp trots att uppkoppling saknas. Detta genom att användaren laddar ned dem på förhand. Appen finns till en början endast på Android och lanseras i Indien. Främst är den avsedd för utvecklingsmarknader, skriver Techcrunch.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.