Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De ska granska samtalsklimatet bland världens ledare

Publicerad: 17 januari 2018, 10:05

"Grab them by the Pussy" och ”shithole countries”. Bidrar Donald Trump till ett sunt offentligt samtal? Nu är han och andra ledare i världen under lupp.

Foto: Flickr

USA:s president Donald Trump är knappast känd för att bidra till ett varmt offentligt samtal på Twitter. Nu ska samtalstonen bland honom och andra ledare i världen granskas av Raoul Wallenberg Academy – för att bidra till medmänsklighet.


Ämnen i artikeln:

Gullers GruppDonald Trump

Hur är tonen på Twitter bland världen ledare? Det frågar sig Raoul Wallenberg Academy, som drivs till minne av den svenske diplomaten Raoul Wallenberg. De har därför gett Gullers Grupp i uppdrag att granska mediet med hjälp av artificiell intellegens, och IBM:s verktyg "Watson".

En algoritm ska i realtid hämta tweets från 300 politiska och kulturella ledare, varpå Watson analyserar och läser av tonläget – som ilska, glädje och trevlighet – i texten. På så sätt hoppas man kunna kartlägga vilket samhällsklimat världens ledare bidrar till i dag.

– I dag ser vi främlingsfientlighet och utanförskap i samhället, samma onda krafter som Raoul Wallenberg vigde sitt liv åt att bekämpa. Genom verktyget synliggör vi vikten av ett medmänskligt ledarskap, både bland dagens ledare och morgondagens ledare, för att vända utvecklingen, kommenterar Sarah Scheller, verksamhetsansvarig på Raoul Wallenberg Academy.

Verktyget lanseras i samband med Raoul Wallenbergs årsdag och resultatet kommer att presenteras på en hemsida.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Gullers GruppDonald Trump

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.