Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De ska leda Hallpressen

Publicerad: 8 juli 2016, 08:11

Foto: Pressbild/Hallpressen

Herman Nikolic blir redaktionschef och Marie Johansson Flyckt blir ansvarig utgivare för bolagets samtliga titlar. Utmaningen:


Ämnen i artikeln:

Värnamo NyheterHallpressenJönköpings-Posten

Mediebolaget Hallpressen omfattar 300 anställda på tidningar som Jönköpings-Posten, Smålänningen och Värnamo Nyheter. Under våren har man aviserat sparkrav på 20 miljoner kronor, bland annat för att möta framtidens digitala utmaningar, enligt facktidningen Journalisten.

Det är fortfarande inte klart exakt hur sparkravet kommer att påverka tidningarna, men nu har man utsett vilka som ska leda koncernen under den pressade perioden. Herman Nikolic har anställts som redaktionschef på Hallpressen efter nio år på NA. Hans nya perspektiv kompletteras samtidig med Marie Johansson Flyckt som har jobbat i 22 år inom koncernen. Hon tar nu rollen som ansvarig utgivare för bolagets samtliga titlar.
– Det gör vi för att vi dels står inför en stor förändring rent arbetsmässigt i den redaktionella verksamheten, med den digitala utmaningen som fokus och en anpassning efter det. Nu vill vi ge Herman fullt fokus på den digitala kompetensutvecklingen i organisationen, säger vd Mats Tidstrand till Journalisten.

– Samtidigt har Marie ett uppdrag att säkerställa våra publicistiska värderingar och prioriteringar, fortsätter han.

Sparpaketet kommer att innebära redaktionella nedskärningar.
– 20 miljoner går inte att uppnå utan att det får effekter på bemanningen, så är det naturligtvis, säger Mats Tidstrand.

– Precis som alla andra mediehus har vi en mycket dominerande del av våra intäktsströmmar från print, att vårda våra printintäkter är också förutsättningen för digital utveckling.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.