måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De ska sälja SF Bio

Publicerad: 27 september 2012, 11:07

Frida Westerberg och Malin Leffler.

Foto: Bonnier AB och pressbild.

Resumé kan berätta att hårt pressade Bonnier AB planerar för fullt för försäljningen av SF Bio. Frida Westerberg, chef för Mergers & Acquisitions på Bonnier AB, och Malin Leffler, partner på advokatbyrån Roschier, har nyckelroller. Nu utvärderar duon vilken bank som ska väljas för miljardaffären. Goldman Sachs, där Frida Westerberg tidigare jobbat, ligger bäst till i nuläget.

Ämnen i artikeln:

SF BioJonas BonnierBonnier AB

MH

Magnus Helander


Resumé har tidigare berättat att prislappen för SF Bio är satt till cirka 3 miljarder kronor. Bonnier som upplever en tuff höst har rejäl motvind och behöver få in nytt kapital för att kompensera för den dåliga tidskriftsaffären i USA samt även för köpet av Canal Plus som tärt på kassan.

SF Bio är en frisk gren och  intressant för andra koncerner – bolaget går starkt och vinsterna pekar uppåt. SF Bio ingår i Bonnier Entertainment med Ulrika Saxon som ordförande. Affärsområdet omsatte 3,8 miljarder kronor 2011 och redovisade ett rörelseresultat på 248 miljoner kronor.

Resumé kan nu berätta att planerna på en försäljning av SF Bio är långt gångna.

Ansvarig för att sköta affären på Bonnier AB är M&A-chefen Frida Westerberg som tidigare har arbetet på Goldman Sachs i London, New York och Stockholm inom Investment Banking Division.  Hon kom till Bonnier 2006 och har bland annat varit CFO för Bonnier Magazines och Bonnier Books. Hon är även styrelseledamot i Bonnier Tidskrifter och Bonnier Publications.

Till sin hjälp har hon tagit sin gamla kollega Malin Leffler, numera ansvarig för  M&A, Private Equity, Public M&A på Roschier, Malin Leffler och Frida Westerberg, har tidigare arbetat ihop på advokatbyrån Vinge.

Tillsammans untvärderar de nu vilken bank som ska väljas för affären, och enligt vad Resumé erfar ligger Goldman Sachs bäst till i nuläget.

– Jag kan inte kommentera några uppdrag, säger Malin Leffler till Resumé.

Bonnier AB:s vd Jonas Bonnier:

– Frida är chef för M&A hos oss, det stämmer, och Roschier är den advokatbyrå som Bonnier jobbar mest med, så det är korrekt.

Men kan du kommentera att de har nyckelroller i planeringen för försäljningen?
– Det tänker jag inte kommentera överhuvudtaget. Frida jobbar säkert med i snitt 15 försäljningar och förvärv. Det är den takten Bonnier har. Men jag kommenterar som sagt inga uppgifter om köp eller försäljningar, säger Jonas Bonnier.

Hur intressant är SF Bio för andra aktörer?
– Inga kommentarer.

När kan affären vara i hamn?
– Inga kommentarer.

Frida Westerberg säger att Resumés uppgifter är spekulationer.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev