Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”De skriver att jag borde hängas, stenas och skjutas”

Publicerad: 13 november 2014, 10:37

Mohamed Touzari har fått ta emot mycket näthat.

"Åk hem till ditt hemland". "Du borde skjutas". "Jävla inavlad blatte". Det är kommentarer Nyheter 24:s reporter Mohamed Touzari fått ta emot efter att ha publicerat en krönika där han kritiserat Zlatans kvinnosyn. – Jag hade aldrig förberett mig på så här mycket hat, säger han.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Zlatan Ibrahimović

"Det är inga tvivel om att Zlatan är en fin människa men likt alla andra har även han sina brister. Han har nämligen en skev kvinnosyn", skriver Mohamed Touzari.

Han tar sedan upp ett exempel där Zlatan sagt att han blir jämförd med Messi och Ronaldo i Europa, men med damspelare i Sverige.

Kritiken mot Zlatans kvinnosyn har fått folk att storma. Artikelkommentarer och mejl har rasat in till Mohamed Touzari efter onsdagens publicering.

– Självklart blir man ledsen. Det är inte kul att läsa, men jag är ganska härdad ändå. Men det finns många andra som inte är det – jag tycker att det är hemskt med näthat, säger han.

Under dagen ska Mohamed Touzari tillsammans med Nyheter 24:s chefredaktör Henrik Eriksson polisanmäla de värsta kommentarerna. Det rör sig om ett 20-tal dödshot och främlingsfientliga kommentarer.

– Det är helt sinnessjukt. Folk skriver att jag ska åka hem till mitt hemland, hängas, skjutas, och att jag är en inavlad blatte. Att man skriver om Zlatan ur ett genusperspektiv gör folk galna.

Varför tror du att kritik mot Zlatan väcker så mycket känslor?
– För att han är just Zlatan. Han är en manlig förebild för otroligt många människor, men han har brister som alla andra. I hans fall rör det sig om kvinnosynen. Både Zlatan och tyvärr också feminism är ett kontroversiellt ämne.

Blir du rädd för vad folk skriver?
– Det är självklart obehagligt men så länge någon inte letar upp min adress, skriver att de ska vänta på mig och börjar terrorisera mig via telefon så är jag inte rädd. Oftast är det människor som bara sitter bakom en datorskärm och aldrig skulle säga något i verkligheten.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.